Om Norges Offisersforbund elevutvalg.

Om NEON

NEON er Norges Offisersforbunds Elevorganisasjon og ble stiftet i 1981.
Vi består idag av 8 befalselever, spredt utover landet i ulike forsvarsgrener og skoler.
4-6 ganger i året møtes vi for å jobbe for befalselevenes og sersjantens/kvartermesterens hverdag og for å ivareta deres rettigheter. Vi har hatt både store og små saker. Alt fra at Hærens befalskole skulle hatt bedre stridshansker under utdanningen sin til at vi ønsker å innføre studiepoeng ved alle befalsskolene.

Hvert år velges et nytt NEON styre, dette skjer på Elev- og kadettkonferansen som vi har i oktober/november. Her inviteres befalselever fra alle befalsskolene til en helg med foredrag, valg av nytt styre, fagforeningsarbeid og selvfølgelig en god del sosial aktivitet! Det som er viktig med Elev- og kadettkonferansen er at alle befalselevene med på å utforme handlingsprogrammet, som er et styrende dokument for hva NEON skal jobbe med i kommende år.

Hvorfor trenger vi NEON?
NEON er et styre som jobber med rettferdigheten til de nyeste medlemmene, de som akkurat har satt sin fot inn i Forsvaret og NOF. Målet er å ha en NEON representant på hver skole, samt at FRITV'ene på skolene også er der for å hjelpe til med transisjonen. Målet vårt er å være der hver dag. Styremedlemmene i NEON blir kurset i lover, rettigheter og forsikringer, og har god generel kunnskap om NOF og fagforeningsarbeid. Vi er befalselevene. Vi ser og opplever på kroppen det som skulle vært annerledes, og vi vet hvordan vi skal få det fikset.

Norges Offisersforbund intensjon ved å ha NEON er i sin helhet å gi et bedre tilbud til sine nyeste medlemmer, og da forhåpentligvis oppmuntre dem til å bli både i Forsvaret og NOF.
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N