PRAKTISK INFORMASJON:

PRAKTISK INFORMASJON:

Generelt:

• Leiepris: 400 kr/døgn.
• 8 sengeplasser – fordelt på 3 soverom.
o Sov 1 – Dobbeltseng (140*200) og plassbygd overkøye (80*190)
o Sov 2 – Familiekøye (140*200) og overkøye (90*200)
o Sov 3 – Plassbygd dobbeltseng (120*190)

• Innlagt strøm
• Vann må hentes i vannpost
• Vakuumtoalett med vann fra vanndunk.
• Komfyr og kjøleskap
• Elbillader

Hytten har vask i kjøkkenbenken, men ikke avløp. Husk derfor å tømme bøtten med skyllevann (i kjøkkenbenk, under vasken) jevnlig, slik at vi slipper lekkasje utover kjøkkengulvet.

Hytten ligger i et etablert hytteområde i Lauvlia/Ljøsheim drøyt 800 moh. og ca. 2 timer kjøring fra Oslo. Stedet er en del av løypenettet for Sjusjøen-området, og har noen av landets beste og mest stabile skiløyper rett utenfor hyttedøren. Birkebeinerløypen går ca. 6 km skitur fra hytten. Det er 15 min. å kjøre til Sjusjøen skisenter.

Hytten har en utebenk, som på sommertid står på parkeringsplassen utenfor hytten. På vinteren må denne benken stå bak brøytestikkene, slik at brøytemannskapene kommer til foran hytten, og kan brøyte plass for parkering. Bruk gjerne litt tid til å måke frem benken etter snøfall, slik at den er tilgjengelig for deg selv, og for neste bruker. Hvis alle måker litt, er det lettere å finne benken …

Det er et lite «hyttebibliotek» i bokhyllen i stuen. Her er det bare å finne lesestoff, og ta boken med hjem, om du ikke får lest den ferdig. Det er veldig kjekt om du setter igjen en bok du leser ut, slik at vi får sirkulert bøkene.

Veibeskrivelse:

Den enkleste måten å finne frem på, er å klikke på kartet på hyttens Facebookside, via mobilen. Da kommer du rett inn i kart med veibeskrivelse.

Du kan også legge inn adressen Lauvlia 203, Brummundal i Google maps. Da vil hytten dukke opp, og Google veileder deg frem.

For dem som kjører uten elektroniske hjelpemidler, er den enkleste måten å kjøre E6 til Moelv. Fra Moelv følger du skilting til Sjusjøen. Etter Kiwi-butikken på Næroset følger du skilting mot Ljøsheim. Når du passerer bomstasjonen på Bergundhaugen, er det ca. 6 km igjen til du kommer til vannposten i Lauvlia (Nesbyen) (skur på venstre siden av veien). Ca. 100 meter etter vannposten går veien inn til venstre (Lyngveien). Følg veien innover og hold til høyre i første avkjøring (ved den gamle vannposten). Da er det hytten som ligger rett frem i påfølgende veikryss.

Det brøytes helt frem til hytten, men ved dårlig vær er det vanskelig å sikre at alle hytteveier er brøytet samtidig. Vær derfor forberedt på å måtte «vasse i snø» fra veikrysset og opp til hytten (100 m). Brøytebilen er sjelden langt unna i slike tilfeller. Det brøytes 2 parkeringsplasser, og det er lagt opp elbillader på høyre siden av hytten.

Om stedet:

Området er et eldorado for turentusiaster hele året. Skiløypene ligger som et nettverk i hele området, og passerer like ved hytta. På «skisporet.no» kan du finne oversikt over løypene og status på siste oppkjøring av løypenettet.

Sommertid er det mulighet for fine gå- og sykkelturer på langstrakte stier og veier. Du kan fiske i de fleste vann i området, samt Åstaelva (husk fiskekort). Fiskekort kan kjøpes på nett, på sidene til Ringsaker jakt- & fiskeområde (rjfo.no). Har dere med kano eller gummibåt er Åstaelva fin å ferdes på - spesielt fra Kvarstaddammen og oppover. Det henger kart på veggen i hytta.

Ljøsheim og omegn vel, har etablert et inngjerdet område ved Store Ljøsvatn, Haraldsvangen. Her er det tilrettelagt badestrand, brygge, griller, bålpanne og gapahuk. Stedet ligger 2 km fra hytten, og er et godt turmål hvis man har med små barn. 3 km fra hytten ligger Hygga fjellkro. Dette er et populært turmål, sommer som vinter.

Praktiske opplysninger:
Sengetøy må den enkelte ta med selv. Det er dyner og puter til 10 gjester, men bare sengeplass til 8. (Husk dobbelt laken – det er nå tre dobbeltsenger i hytten) (Ekstra dyner og puter (2 sett) ligger i plastkasser under seng på sov 3.)

Vann hentes i vannposten, det er et godt utvalg vanndunker i hytten.

NB: husk å helle ut alt gjenværende vann ved avreise. Dette gjelder både vannvarmer, vanndunker og vanntank til toalettet.

Det er stor vannvarmer m/termostatstyring i hytten. Det er derfor god kapasitet på varmtvann.

Hytten har to kjøleskap, med noe frysekapasitet (ett på kjøkkenet og ett på vaskerommet). Det er derfor god kjølekapasitet ved lengre opphold.

Hytten er ellers utstyrt med det du «normalt» kan forvente å finne. Den er utstyrt til 10 personer, men om du har noen spesielle planer, så er det greit å forhøre seg på forhånd ift. om det er noe du bør ha med deg. Det er mikrobølgeovn og vaffeljern, i skap på kjøkkenet.

Veien opp til hytten er bomveg. Normal bil (inntil 3,5 tonn) koster kr 105.-. (pr. 2022 – endringer kan gjøres ved årsskiftet) Belastning er via skiltgjenkjenning. Info om bomløsningen finnes på hyttens Facebookside.

På hytten ligger det et informasjonshefte med mer praktisk informasjon, både ifm. ankomst, opphold og avreise. Det anbefales på det sterkeste å lese gjennom denne informasjonen.

loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå