Arkiv
Startskuddet for lønnsoppgjøret 2020
Startskuddet for lønnsoppgjøret 2020

LO gjennomførte i dag Representantskap, og vedtok en tariffpolitisk uttalelse. Dette er regnet som startskuddet på årets lønnsoppgjør. Både nestleder og forbundslederen i NOF hadde ordet i debatten, og snakket om bruddet i særalderspensjons-forhandlingene, og KKT-Prsojektet og den mulig forestående gradsnedtrekket.

Publisert: 18.02.2020

Skuffet over pensjonsbrudd
Skuffet over pensjonsbrudd

Forhandlingene om særalderpensjon for ansatte i stat og kommune endte i brudd. NOF er skuffet, og bekymret. Skuffet over at dette bidrar til fortsatt usikkerhet for hvilken pensjon militært ansatte vil få i tiden fremover. Bekymret fordi dette kan gjøre det enda vanskeligere å beholde personell i Forsvaret i årene som kommer.

Publisert: 12.02.2020

E-sjefen: - Økende rivalisering mellom globale og regionale stormakter.
E-sjefen: - Økende rivalisering mellom globale og regionale stormakter.

Etterretningssjefen holdt i kveld sin årlige statusoppdatering i Oslo Militære Samfund. Oppdateringen baserte seg på den årlige rapporten fra E-tjenesten som ble offentliggjort tidligere på dagen. NOF gir deg en kort oppsummering av hovedpunktene i talen hans.

Publisert: 10.02.2020

I dag fyller NOF 124 år
I dag fyller NOF 124 år

Forbundsleder, Torbjørn Bongo gratulerer alle NOFére med dagen og sier til NOF-hjemmeside: -Vårt hovedfokus nå er pensjon og resultatene av de pågående pensjonsforhandlingene vil stå 20-30 år fram i tid. Fagforeningsarbeid er derfor like viktig i dag som da organisasjonen ble startet.

Publisert: 07.02.2020

Invitasjon til fagligpolitisk samråd om Forsvarets fremtid
Invitasjon til fagligpolitisk samråd om Forsvarets fremtid

Forsvarssjefen har lagt fram sitt fagmilitære råd (FMR). Dette er med og danner grunnlaget for Regjeringens kommende langtidsplan for forsvarssektoren (LTP). I den forbindelse avholder det fagligpolitiske utvalget for Forsvaret flere samråd om Forsvarets framtid. Som NOF-medlem inviteres du herved til å være med å påvirke innholdet i LTP.

Publisert: 07.02.2020

Pensjon, et vanskelig men viktig tema.
Pensjon, et vanskelig men viktig tema.

Er du er født 1. januar 1963 eller senere? Da vil de nærmeste ukene ha mye å si for din fremtidige økonomi som pensjonist. 16 januar gjenopptas forhandlingen om pensjonen for de med særaldersavtale. Resultatet av forhandlingen skal være ferdig 1 februar.

Publisert: 06.02.2020

Luftmaktseminaret 2020
Luftmaktseminaret 2020

I disse dager avholdes Luftmaktseminar på Luftkrigsskolen i Trondheim. Seminaret har med tiden vokst seg til å bli et av de mest markante militærmaktseminarene i Norden og hensikten med seminaret er ifølge arrangøren å sette militær maktbruk inn i en større sikkerhets- og forsvarspolitisk ramme. Sjef Luftforsvaret, Tonje Skinnarland ønsker med årets seminar å sette fokus på tema som hun men er vil ha betydning for norsk sikkerhetspolitikk i fremtiden. Fra NOF deltok, Forbundsleder, Torbjørn Bongo, FRITV Midt-Norge, Kristian Espenes og informasjonsansvarlig. Torgrim Halvari.

Publisert: 06.02.2020

God pensjon. Et være eller ikke være?
God pensjon. Et være eller ikke være?

Pensjon er et svært aktuelt tema for de ansatte i Forsvaret. Om kort tid vil forhandlingene om din økonomiske fremtid som pensjonist være ferdig og vi i NOF jobber hardt for at utfallet skal bli så godt som overhodet mulig. Vi har snakket med tre ansatte i Forsvaret om deres tanker rundt pensjon og hva utfallet av forhandlingen vil ha for deres fremtid i Forsvaret.

Publisert: 04.02.2020

Arbeidet med pensjon for personell med særaldersgrense
Arbeidet med pensjon for personell med særaldersgrense

Tjenesten i Forsvaret medfører lange arbeidsdager, hardt arbeid, ubekvemme forhold på trening og øvelser, oppdrag innenlands og utenlands, risikofylte operasjoner og mye tid borte fra familien. Dette er bla bakgrunnen for at militært personell har 60 års særaldersgrense. Etter planen skulle ny regler være på plass innen 1. november men ble utsatt til 1. februar. Ifm skifte av statsråd i ASD er forhandlingene nå ytterligere utsatt til 12. februar 2020.

Publisert: 28.01.2020

Arkiv

loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N