Arkiv
NOF - konferanse 2021 er i gang
NOF - konferanse 2021 er i gang

Etter en lang tid uten mulighet til å møtes fysisk, kunne NOF endelig invitere til konferanse. NOF-konferansen 2021 ble 16-17.september avholdt på Gardermoen. Over 70 deltakere, fra hele landet og svært mange ulike avdelinger møtte opp, og rammene lå helt klart til rette for meget etterlengtet sosialt og faglig påfyll. NOFs ulike samarbeidspartnere var på plass i vår egen Expo, hvor de viste frem alle de gode fordeler som NOF-medlemmer har.

Publisert: 16.09.2021

Lokal lønn 2021 – Fristen for innsendelse er over!
Lokal lønn 2021 – Fristen for innsendelse er over!

Fristen for innsendelse av krav til årets lokale lønnsforhandlinger er avsluttet. Fristen var 14. september. Kontakte din HTV direkte på e-post om du har spørsmål eller har noe du mener er viktig å informer om. Den linken dere fikk tilsendt virker ikke etter at fristen er over. På grunn av at NOF-konferansen pågår i disse dager, kan det ta litt tid før du får svar. Vi beklager dette.

Publisert: 15.09.2021

Lokal lønn 2021 - protokoll ble underskrevet 9. september
Lokal lønn 2021 - protokoll ble underskrevet 9. september

Torsdag 9. september ble partene enig om de siste detaljer og protokollteksten. Protokollen skal nå være godkjent og arbeidsgiver vil i løpet av neste uke sende resultatet til DIFene for gjennomføring av lokale lønnsforhandlinger i den enkelte DIF. Frist for å levere krav er 14. september 2021.

Publisert: 10.09.2021

Felles virkelighetsforståelse, ulike løsninger
Felles virkelighetsforståelse, ulike løsninger

De fleste politikere i de etablerte partiene er enige om at den sikkerhetspolitiske situasjonen er sterkt forverret, og at situasjonen er farligere enn på lenge. Men der slutter også enigheten.

Publisert: 06.09.2021

Jeg ville gjort det igjen!
Jeg ville gjort det igjen!

Forsvarssjef, Eirik Kristoffersen er ikke i tvil om at dersom det som skjedde i 2001 hadde skjedd i dag, og artikkel 5 hadde blitt brukt ville han uten å tenke seg om reist tilbake til Afghanistan. - Det var viktig at Norge reagerte og jeg er veldig stolt av den innsatsen som hver enkelt Norsk soldat har lagt ned i Afghanistan. Men har verden blitt tryggere etter 20 år i Afghanistan, mitt svar er nei.

Publisert: 03.09.2021

Lokal lønn 2021 – frist for innlevering av krav
Lokal lønn 2021 – frist for innlevering av krav

Det er avsatt 1,8% til lokale forhandlinger i 2021. Dette utgjør om lag 170 mill kroner, som partene sentralt skal forhandle om. Det er gjennomført forberedende møte, og første forhandlingsmøte med Forsvarsstaben er satt til 31/8. Siste møte er planlagt til 8/9.

Publisert: 02.09.2021

Enstemmig landsstyre sier nei til fjerning av plikten til å fratre ved særaldersgrensen.
Enstemmig landsstyre sier nei til fjerning av plikten til å fratre ved særaldersgrensen.

Under et ekstraordinært landsstyremøte i Oslo tirsdag 31. august var samtlige delegater enige om at plikten til å fratre ved særaldersgrensen på 60 år ikke bør fjernes. Debatten er foranlediget av et høringsutkast sendt ut av Forsvarsdepartementet, der det tas til orde for å fjerne plikten til å fratre når man når særaldersgrensen. NOF utarbeider i disse dager et høringsinnspill, og Landsstyret i forbundet er gitt privilegiet å sette retningen på dette høringsinnspillet. Landsstyret er klar i sin tale, det er første steg på å fjerne særaldersgrensen, og Regjeringens forsøk på å slippe betale militært ansatte en anstendig pensjon.

Publisert: 01.09.2021

NOF stiller spørsmål til Anniken Huitfeldt
NOF stiller spørsmål til Anniken Huitfeldt

Vi fortsetter vår serie med intervju fra Arendalsuka 2021 der NOF var medarrangør på flere arrangement. Målet med deltakelsen var å sette søkelys på forsvars og sikkerhetspolitikken. Et av disse arrangementene var debatten om forsvars- og sikkerhetspolitikk. Etter debatten tok vi en prat med lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap).

Publisert: 27.08.2021

NOF blir feiret
NOF blir feiret

I anledning Norges offisers- og spesialistforbunds 125-årsjubileum, inviterer LO førstkommende mandag, 30/8-21 til seminar om Norges forsvars- og sikkerhetspolitiske rolle i en større internasjonal sammenheng.

Publisert: 27.08.2021

Arkiv

loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå