Egil Andrè Aas
Han smiler bredt. Den nyvalgte forbundslederen Egil Andrè Aas har sett fram til denne dagen. - Jeg er veldig klar til å overta. Veldig! understreker han. Han ble klappet inn på Landsmøtet.
Publisert: 2010.10.18

Foto: Morten Hansen/ LO media
Han smiler bredt. Den nyvalgte forbundslederen Egil Andrè Aas har sett fram til denne dagen.
- Jeg er veldig klar til å overta. Veldig! understreker han da vi møter han på Landsmøte på Hamar. Han ble klappet inn på landsmøte på Hamar.

Av Nina Hanssen/LO media

Det er ingen fersking som overtar ledertrøya etter den markante Peter A Moe.

Egil Andre Aas har nemlig lang fartstid fra forbundet han nå skal lede. Siden 1993 har han vært i sekretariatet som både sekretariatleder og forbundssekretær i flere år.

Siden 2006 har han vært nestleder.
- Jeg kjenner jo forbundet relativt godt og vi står foran en ny tid med ny organisering. Første prioritering nå er å få til et godt samarbeid internt mellom Hær, Luft og Sjø, sier han.

Ingen Peter-kopi
Han er ydmyk over den nye utfordringen, men innrømmer at det ikke var en spontan beslutning å stille som leder.

- Jeg har tenkt lenge på dette med å fylle Peter A Moes sko. Det er jo vannvittig svære sko, men jeg tenker at jeg ikke skal prøve å kopiere Peter men være meg selv, sier han. Han tror de er ganske like mennesketyper og har til felles at de er opptatt av mennesker. Men Aas tror forbundet vil merke en forskjell.

- Jeg er sosial og ønsker ikke å være brautende men en lyttende leder. Men man vil vel også merke at jeg har et nordlandsk temperement. Hvis jeg blir sint, sier folk at de ser det sorte i øynene mine, smiler han. Han ser fram til å ta av seg ryggsekken han har bært på som nestleder og gleder seg til å selv å få plass i LOs sekretariat og på LO Stats AU-møter.

- Jeg har sittet mye på gangen og nå gleder jeg meg til å delta i alle disse foraene i bevegelsen vår, sier han. I tillegg til at han gleder seg mer til å drive lobby mot politikerne om saker som forbundet er opptatt av. Han er stolt over det nye offensive handlingsprogrammet som ble vedtatt på landsmøte.

- Det er et knallgodt program og et godt arbeidsverktøy for oss som skal lede forbundet. Jeg synes også det var flott at det var så mange aktive og engasjerte unge delegater som tok ordet på landsmøte. Det tyder på at vi har mange flinke tillitsvalgte, sier han.

For Peter A Moe var det viktigst at kona og barna støttet han i dette valget.

- Barna mine er viktigst for meg uansett. I tillegg til kona da, sier han. For å finne motivasjonen tilbringer han gjerne tid for seg selv på fjellet med fiskestanga eller rifla uten mobil.

- Jeg er glad i naturen og tror det er viktig med påfyll innimellom når man er så aktiv.Jeg er jo nordlending og lengter av og til både etter havet og fjellet, smiler han.

Bongo som høyre hånd
Den nye forbundslederen er også glad for å ha fått inn Torbjørn Bongo som nestleder som han har kjent i flere år.

- Han var leder av kadettutvalget da jeg drev med rekruttering og han ettersom han har sittet i landstyret, kjenner vi hverandre. Jeg ser fram til samarbeidet med Bongo, sier han.

Slagkraftig
- Et godt valg, sier LO Stats leder Tone Rønoldtangen om valget av Egil Andre Aas som ny ny forbundsleder i NOF. Hun var tilstede da landsmøte gjennomførte valgene.

- Vi har jobbet mye sammen tidligere mens jeg var leder i NTLs landsforening i Forsvaret så jeg kjenner han rimelig godt. Han er en rolig, sindig men bestemt mann. Jeg mener han har mulighet til å få stor gjennomslagskraft, sier hun. Rønoldtangen tror Aas nå får en mulighet til å vise flere av sine egenskaper som leder.

- Når man er nestleder i et forbund som har hatt en så markant forbundsleder, kommer man litt i skyggen. Nå får Aas mulighet til å komme mer fram i lyset. Jeg tror han vil videreføre det arbeidet som er lagt ned de siste årene, men et nytt lederskap betyr alltid endringer. Jeg tror ikke det vil skje en revolusjon, smiler hun.

Trøkk på sikkerhets- og utenrikspolitikken
Tone Rønoldtangen kjenner NOF godt og er opptatt av forsvarspolitikk. Men nå håper hun også at hun sammen med Egil Andre også kan sette utenriks- og sikkerhetspolitikken på dagsorden.

- Dette er viktige områder som vi i LO-systemet snakker lite om. Jeg mener at LO STAT og NOF sammen kan sette fokus på utfordringer knyttet til internasjonal politikk. Jeg gleder meg. Nå håper jeg å få møte med den nye forbundsleder så fort som mulig for å komme i gang, sier hun.

Her finner du resultatet fra resten av valgene.
Forrige        1473 av 1674        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå