Afghanistan veteran skadet erstatning forsvarsloven offisersforbund lagmannsrett
Faximile av VG 1. juli 2018

Afghanistan veteran måtte sloss i 7 år for erstatning

– Jeg er glad for at retten sluttet seg til vårt krav om erstatning, sier Torbjørn Bongo, leder i Norges Offisersforbund. Forbundslederen legger til at han opplever at dette er i tråd med de intensjoner Stortinget la til grunn for ivaretakelse av veteraner da de foretok endringer i Forsvarsloven.
Publisert: 2018.07.05
Staale I Reiten

Flertallet i lagmannsretten kom til at det var årsakssammenheng mellom nakkeskaden og at offiseren gjorde tjeneste for Forsvaret i Afghanistan i 2010 og 2011.  Staten var derfor erstatningspliktig etter forsvarspersonellova § 12 b.


– Sikkerheten er alltid viktig for våre medlemmer når de reiser ut. Og det viktigste er å unngå skader og hendelser. Samtidig håper jeg dommen kan bidra til lettere kompensasjon og erstatning for de som til tross forebyggende arbeid blir rammet av skader.

Bongo merker seg Cato Ravnås sine ord om viktigheten av å være organisert.
– Jeg tror det ville vært utfordrende å kjøre en slik erstatningssak på egenhånd uten støtte fra en fagforening. Både med tanke på økonomisk risiko og personlig belastning, sier han.


Eigil Jespersen, leder forhandlingsavdelingen, har bistått medlemmet og LO juridiske v/advokat Rune Lium har kjørt saken.

Les artikkelen på VG nett.

Dommen kan du leser her (pdf)

(Saken er hentet fra artikkel i VG 1. juli 2018)

Forrige        1116 av 1360        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N