Bedre lønn i utlandet.

Bedre lønn i utlandet.

Norges Offisersforbund har i lengre tid krevd at Hovedtariffavtalen skal gjelde i utlandet. Nå har KMD og Hovedsammenslutningene komme frem til en enighet som langt på vei innfrir kravet.
Publisert: 16.03.16
Det et har i lengre tid vært et problem at ansatte i Forsvaret som sendes på kortere tjeneste oppdrag i utlandet, får en betaling for arbeid utover normalarbeidsdagen som er vesentlig lavere enn ved tilsvarende aktivitet i Norge. 

Dette er grunnlaget for at NOF i de siste hovedoppgjørene har krevd at Hovedtariffavtalen i Staten skal gjelde ved kortere tjenesteoppdrag i utlandet. 

Dette er blant annet grunn til at KMD og Hovedsammenslutningene har landet en enighet som regulerer betaling for kortere tjeneste oppdrag i utlandet. De viktigste reguleringene er som følger:

- Forsikringsordninger i hovedtariffavtalen gjelder i utlandet. 
For tjenesteoppdrag i inntil en måned gjelder:
- lønn iht ordinær stilling beholdes
- arbeid utover NA - godtgjøres med 50% tillegg
- lønn på lørdag, søndag og  norske helligdager; godtgjøres alle timer med 50 % tillegg. Arbeidet tid kan avspaseres, og da utbetales overtidskomponent. 
- Reisetid godtgjøres iht Regulativ for reiser i utlandet, i tillegg kan reisetid godskrives i forhold 1:2 (30 min pr time) 
For de som skal på oppdrag utover 1 måned, er det forutsatt at den enkelte skal inngå ny arbeidsavtale som skal regulere lønn og godtgjøringer. NOF vil ta initiativ til at dette skal reguleres i egen avtale i Forsvaret. 

For de som er på tjeneste ved NATO-stab, Int OPS eller i tjeneste for UD følger sine respektive særavtaler. 

Les hele personalmeldingen her
Forrige        95 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N