Bekymringsfull status for ny ammunisjon i Forsvaret

Bekymringsfull status for ny ammunisjon

Forsvaret begynte å bruke blyfri ammunisjon, det ble rapportert om helseproblemer tidlig, samt ødeleggelser av nye våpen kort tid etter at våpene ble innført. Likevel fortsetter bruken av den blyfrie ammunisjonen, tiltak er innført og flere tiltak er planlagt. Foto:Illustrasjon,Anders Martinsen
Publisert: 2011.02.25
Forsvaret begynte å bruke blyfri ammunisjon, det ble rapportert om helseproblemer tidlig, samt ødeleggelser av nye våpen kort tid etter at våpene ble innført. Likevel fortsetter bruken av den blyfrie ammunisjonen, tiltak er innført og flere tiltak er planlagt.

- Vi er bekymret over antall innrapporterte helseproblemer knyttet til blyfriammunisjon, sier nestleder i Norges Offisersforbund Torbjørn Bongo.

Forsvarets Hovedverneombud (FHVO) har utvist stort engasjement i saken og dialog med Forsvarets ledelse. All rapportert bruk skal fremlegges og behandles i Arbeismiljø Utvalget. NOF har uttrykt sitt standpunkt i Forsvarets Hovedarbeidsmiljøutvalg(FHAMU), og gir sin fulle støtte til Forsvarets Hovedverneombud sin håntering av saken.

-Det er meget uheldig at situasjonen har fått vært uavklart over så lang tid. Det er viktig at tiltakene som er iverksatt bli følgt opp tett, sier Bongo.Les mer om Forsvarets tiltak til nå herForrige        1257 av 1665        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå