Bertelsen fortsetter som leder for NOF avd Rygge

Fornøyd lokalavdelingsleder tar gjenvalg

Dagen etter at Forsvarsdepartementet beslutter utsettelse i flyttingen av Luftforsvarsstaben er det en fornøyd leder som tar gjenvalg på årsmøtet. Eneste skår i gleden er at det fortsatt er uavklart om flyttingen av 717 skv til Gardermoen utsettes.
Publisert: 14.03.05
Nærmere 50 medlemmer var møtt opp for å være med på NOF avd Rygges årsmøte. I årsberetningen kommer det frem at det har vært et aktivt år for styret med både faglige og sosiale aktiviteter.
Lokalavdelingen har blant annet vært involvert i en arbeidsgruppe som har jobbet flytting av Baseforsvarsskvadronen og 717 skvadronen samt nedleggelse av 137 luftving.

– Nå har vi fått fire nye år på Rygge og det rommet vi trenger for å fortsette kampen for det vi mener er den beste løsningen for Luftforsvaret, sier Per-William Bertelsen, tillitsvalgt og leder for Norges Offisersforbund avdeling Rygge til Moss avis (Link til artikkelen ).
For de ansatte på Rygge flyplass har ikke vært enig i at den beste løsningen har vært å flytte basen til Reitan utenfor Bodø. En utsettelse innebærer nå at flytting av GIL utsettes til 2020, da hoveddelen av omstillingen i Luftforsvaret skal være ferdigstilt, og gjennomføres samlet. Luftforsvarets ledelse var i utgangspunktet forutsatt flyttet i to trinn med om lag 25 årsverk i 2014 og om lag 160 årsverk innen utgangen av 2017. 

Bak jubelen ligger et aktivt styre som har jobbet med avisinnlegg, brev til Forsvarsministeren, møte med lokale politikere og Østfoldbenken samt Forsvarskomiteen på Stortinget.

Årsmøtet ble avsluttet med overrekkelse av lokalavdelingen gave til to medlemmer som ble pensjonist i året som gikk.  Deretter ble det en orientering og diskusjon i regi av forbundsleder Staale I Reiten som tok for seg ting i tiden fra forbundet sentralt.

Lokalavdelingen har også jobbet for å få en utsettelse i flyttingen av 717 skvadronen til Gardermoen, da en forsert tidsplan har gjort at nødvendige bygningsfasiliteter trolig ikke står klar fra 1. august, som fortsatt er den dato som man jobber etter for å gjennomføre flyttingen.
Trolig blir det en avklaring på dette i løpet av en ukes tid etter et avklarende møte med Forsvarsbygg i slutten av denne uka.  
Bertelsen er klart på at det er en uholdbar situasjon for personellet at en ennå ikke har fått endelig melding om når flyttingen vil bli gjennomført, med de utfordringer dette har med barnehageplass og flytting for familien, og oppfordrer nå Luftforsvarsstaben om å ta en beslutning som gir forutsigbarhet for personellet som blir berørt av flyttingen.

NOF avd Rygges styret etter årsmøte mars 2014:

Leder: Per-William Bertelsen, LOI
Nestleder: Lars Moddy, 720 skv
Sekretær: Jens Erik Johansen, 137 LV vedl
Kasserer: Knut Kristiansen, 137 LV stab
Styremedlem: Tor Egil Vangstad, LUI
Styremedlem: Knut Eliassen, 137 LV vedl
Styremedlem: Bjørn Arne Henriksen, 137 LV vedl
Styremedlem: Dagfinn Larsen, Pensjonist
Styremedlem: Odd-Gøsta Willoch, 137 LV vedl
Styremedlem: Kent Rune Vik, 330 skv
Styremedlem: Erik Haugen, 137 LV vedl
Varamedlem: Alexander A Andersen, 720 skv
Varamedlem: Hugo Johansen, HV-01
Varamedlem: Jan Bendheim, LST
Forrige        289 av 1389        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N