lønnsoppgjøret 2019 Brudd i staten

Brudd i staten

LO Stat brøt tirsdag kveld forhandlingene med staten i årets mellomoppgjør. Riksmekleren får nå oppgaven med å hindre streik i statlig sektor.
Publisert: 2019.05.01
-Vi er svært skuffet over Statens og Regjeringens manglende vilje til å finne løsning på pensjonsutfordringen for militært personell, sier forbundsleder Torbjørn Bongo. Han setter nå sin lit til at Riksmekleren senere i mai finner en løsning.

Slik vi vurderte tilbudene var det liten vilje fra Staten til å finne løsninger både på den økonomiske profilen, pensjonsgivende inntekt og AFP. Dette til tross for at avtale om ny AFP ble inngått 3. mars 2018 for de som er født etter 1963. Det vi snakket om nå var en tariffesting i Hovedtariffavtalen. Det var heller ikke vilje fra Staten til å sikre økt kjøpekraft til alle. Det ble dermed en meget krevende situasjon og bruddet et faktum.

Pensjonsgrunnlag er kanskje det viktigste for NOF i dette oppgjøret, og på dette punktet viste Staten tilnærmet ingen vilje til å finne en løsning.

Oppgjøret går nå til mekling, og meklingsfristen er 23. mai kl 2400.  Klarer ikke Riksmeklingsmannen å finne en løsning som partene kan godta, blir det streik fra 24. mai.

Les også:

LO Stat brøt tirsdag kveld forhandlingene med staten i årets mellomoppgjør. Riksmekleren får nå oppgaven med å hindre streik i statlig sektor. -Jeg er utrolig skuffet og overrasket over statens mangel på forhandlingsvilje på de fleste områdene vi er opptatt av, sier Egil André Aas, leder i LO Stat. Pressemelding fra LO Stat. 


LO Stat har krevd reallønnsvekst til alle og en rettferdig fordeling av lønnsmidlene. LO Stat krever også at all lønn skal være pensjonsgivende. Les artikkel på nof.no om kravene ifm årets lønnsoppgjør.
Forrige        1091 av 1458        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå