"Det er en ære og glede!"

"Det er en ære og glede!"

Dette sier Forsvarets Veteraninspektør Generalmajor Robert Mood, om å få lede Prosjektet Forsvarets Veterantjeneste. Fra torsdag 1. august ble Prosjektet Forsvarets Veterantjeneste videreført som fast organisatorisk ledd i Forsvarets øverste ledelse (Forsvarsstaben/Veteranavdelingen(FST/V)
Publisert: 13.08.15
Generalmajor Robert Mood, Forsvarets Veteraninspektør

Vi markerer i dag at Prosjektet Forsvarets Veterantjeneste videreføres som fast organisatorisk ledd i Forsvarets øverste ledelse (Forsvarsstaben/Veteranavdelingen(FST/V)). Det har vært en ære og glede å få lov til å lede prosjektarbeidet, tusen takk til Forsvarssjefen. Tusen takk også til politisk ledelse som har satt kurs og gitt dette arbeidet politisk prioritet siden 2005.

Historien om veteranene i Forsvaret er historien fra de som valgte å reise ut i FN-tjeneste da det var lite populært, til i dag når flertallet av de som tjenestegjør til daglig er veteraner fra en eller flere misjoner.
De er ryggraden vår, de er årsaken til at fedre og mødre kan låne oss sine kjære i forvissning om at erfarne folk gir de en trygg hånd når det trengs på førstereis.
Forsvaret er kort og godt totalt endret på 20 år med veteranene i spiss!

I arbeidet med veteranene har jeg kommet bak begrepet "mennesker som forsvarets viktigste ressurs". Forsvaret er ikke fly, fartøyer, våpen og kjøretøyer - Forsvaret er mennesker!
Det er faktisk slik at det spiller mindre rolle hvilke fly, fartøyer våpen og kjøretøyer vi har, enn hvilke mennesker vi har og hvordan de forvaltes!

Det har vært udelt positivt å lede prosjektet med medarbeidere som hele tiden ligger foran sin sjef når han har kommet opp med gode ideer eller spørsmål!
Tusen takk Oblt Benedicte Haslestad og resten av teamet for utmerket jobb - vi gleder oss til fortsettelsen!

Det viktigste veteranarbeidet er imidlertid ikke hva jeg eller vi gjør - det er det Veteranorganisasjonene og veteranene gjør kamerater i mellom. Tusen takk for godt samarbeide og flott innsats!

Mye arbeid gjenstår så jeg gleder meg over at vi får en forpliktende oppfølgingsplan til Regjeringens Handlingsplan fra politisk ledelse, og ser frem til å ta fatt på videreføringen.

Husk fristen for innstillinger til Forsvarets Veteranpris med frist 20 september, slik at vi kan dele ut velfortjent(e) oppmerksomhet(er) under Nasjonal Veterankonferanse 24 oktober.


Norges Offisersforbund vil takke Generalmajor Robert Mood og hans medarbeidere for et godt stykke utført arbeid. Det er moro å se hvordan de har klart å endre veteranbegrepet til noe positivt - og det blir interessant å følge arbeidet videre da det fortsatt er en god vei å gå. Vel blåst, og lykke til videre med arbeidet!
Forrige        353 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N