Direktefly mellom Lakselv og Oslo
Forbundsleder, Torbjørn Bongo i samtale med sjefen for Finnmark Landforsvare, oberst Jørn Erik Berntsen

Direktefly mellom Lakselv og Oslo

Kanskje allerede til høsten blir det etablert en direkterute mellom Lakselv og Oslo. Dette vil være svært gunstig for rekrutering av nytt personell til Finnmark Landforsvar. NOF har jobbet med saken og håper på en god løsning som vil gagne både lokalsamfunnet og militært personell.
Publisert: 2019.08.24

Flytilbudet mellom Lakselv og Oslo har i mange år vært mangelfullt. Reisende må i dag enten fly via Tromsø eller fly til Alta for så å ta landevegen derfra. 

I og med etableringen av Finnmark Landforsvar har både lokalbefolkningen og militært personell enda sterkere ønsket seg direktefly mellom Lakselv og Oslo. 

Den 12 august fikk forsvarsminister Frank Bakke-Jensen et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) om flytilbudet mellom Lakselv og Oslo. Ministeren svarte siste tirsdag – Et tilfredsstillende transporttilbud for personell er avgjørende for å gjøre det attraktivt å tjenestegjøre i Finnmark. Forsvaret har nå satt i gang en prosess hvor formålet er å etablere en direkterute mellom Lakselv og Oslo. Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) er i dialog med Hæren og Porsanger kommune for å kartlegge behov og fremtidig trafikkgrunnlag. Dette vil være grunnlag for å gå ut i markedet med et anbud, uttaler Bakke-Jensen.

Tidligere i måneden var NOF på besøk på 330 skvadronen og Garnisonen i Porsanger/FLF. Her var direkterute mellom Lakselv og Oslo et av hovedtema som ble diskutert og etter møtet henvendte NOF seg til politisk nivå for å synliggjøre saken ytterligere. 

NOF forventer nå at Statsråder følger dette opp, slik at de som velger å pendle til GP får en mer effektiv reisevei.

Forrige        1049 av 1459        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå