Høstkonferansen 2012

Elevene og kadettene stiller krav til politikerne

Norges Offisersforbund setter denne helgen forbundets fremtid i fokus når årets elev- og kadettkonferanse gjennomføres. Engasjementet er stort og debattene friske.
Publisert: 12.11.10
Oppdatert: 12.11.12
Norges Offisersforbund setter denne helgen forbundets fremtid i fokus når årets elev- og kadettkonferanse gjennomføres. Engasjementet er stort og debattene friske.

Tekst og foto: Markus Källvik


Bildetekst:
Jon Henrik Landsrød, på vegne av NEON, gir en kravsliste til Høyrepolitiker
Ine Marie Eriksen Søreide
   

Norges Offisersforbund har egne utvalg og styrer for både de av medlemmene som går på en befalsskole (NEON) eller på en av våre krigskoler (NOFKA). Disse utvalgene samarbeider denne helgen om å arrangere årets elev- og kadettkonferanse.

Fredag ble brukt til 3 ulike orienteringer; først med leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite Ine Marie Eriksen Søreide (H), som fortalte en lydhør forsamling om hvorfor fagforeninger er viktige og hvordan man skal påvirke. Deretter holdt Ove Jørn Luktvasslimo fra Forsvarets Høyskole om lederskolering i Forsvaret, før Sjef FSK delte sine erfaringer og tanker rundt operativ ledelse. Dette var tre meget gode innlegg som hadde ulike innfallsvinkler på ledelse.


Bildetekst: Ine Marie Eriksen Søreide forteller NOFKA og NEON hvor viktig godt fagforeningsabeidet er.


"Det nytter ikke å mase om man vil bli hørt. Man må være faglig dyktig og legge fram konkrete saker på en troverdig måte" - Ine Marie Eriksen Søreide (H).Lørdagen har blitt brukt til debatt om statutter og utarbeide en handlingsplan for hvilke saker elevene og kadettene vil at utvalgene og NOF sentralt skal arbeide med det kommende året.

Søndag avsluttes konferansen, blant annet med valg av nye ledere og styremedlemmer i utvalgene.
Forrige        470 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N