Forsvaret mangler reaksjonsevne

Forsvaret mangler reaksjonsevne

Forsvarsminister, Ine Eriksen-Søreide holdt mandag denne uken sitt årlige foredrag i Oslo Militære Samfund. Hun innledet foredraget med å slå fast; Forsvaret mangler reaksjonsevne.
Publisert: 15.02.10
Tradisjonen tro holder sittende Forsvarsminister en årlig tale i Oslo Militære Samfund. Årets foredrag var Ine Eriksen-Søreide sitt andre foredrag som minister. Hun innledet med å slå fast at Forsvaret mangler reaksjonsevne.

I løpet av foredraget var hun innom mange av de utfordringene/dilemmaene som Forsvaret står ovenfor i tiden fremover. Hun gav gode og troverdige analyser av de fleste av disse. Du kan lese hele hennes foredrag her

I spørsmålsrunden var mange av spørsmålene knyttet opp mot den fremtidige finansieringen av Forsvaret.

NOF er av den oppfatning av foredraget til ministeren var godt. Mange av de utfordringer og dilemmaer hun tok opp, er utfordringer som vi kjenner oss igjen i. Ministerens fremlagte utfordringer må resultere i en styrket bevilgning til Forsvaret, også utover den varslede tilleggsbevilgning til F-35. Videre vil vi minne om at Forsvarets hovedrasjonale er det tidløse ansvaret for å sikre nasjonal suverenitet og handlefrihet. Dette krever en forsvarsinnretning som tar høyde for flere sikkerhetspolitiske utfordringer – også utover det som i dag fremstår som det mest åpenbare. Dette gjelder i dag, like mye som før.
Forrige        431 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå