Forsvarets etterretningshøgskole

Forsvarets etterretningshøgskole på plass

Forsvaret etablerte for første gang bachelorstudier i etterretning i 2013. I forbindelse med dette og at skolen fyller 60 år tas det nye navnet Forsvarets etterretningshøgskole i bruk fra 1. januar 2014.
Publisert: 14.01.02
Forsvarets etterretningshøgskole har røtter tilbake til 1954 og det militære språkkurs i russisk. Skolen fikk navnet Forsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste (FSES) i 1970.

På bakgrunn av den store omveltningen ved skolen med utvidet fokus på etterretningskunnskap gjennom kombinasjonen av fagutdanning, etterretningsstudier og forskning, har Forsvarssjefen bestemt at skolen skulle ha et mer passende navn fra januar 2014. Skolens offisielle navn er nå Forsvarets etterretningshøgskole (FEH).

- Akademiske studier kombinert med den tradisjonelle fagutdanningen innen etterretning, skal gi bedre trusselforståelse blant etterretningspersonell, sier sjefen for etterretningshøgskolen oberstløytnant Freddy Furulund.

Skolen vil også tilby et nytt studium for erfarne etterretningsoperatører fra sommeren. Dette er et fleksibelt deltidsstudium for en personellgruppe i og utenfor Forsvaret, som ofte mangler en akademisk forankring i faget. Påbygningsstudium til bachelor i etterretning blir et viktig tilbud til denne målgruppen, sier skolesjefen.


- Skolen har tilbud for de som er klare for utfordringer utover det de fleste andre høyskoler kan tilby. Jeg inviterer deg derfor til å ta en nærmere kikk på våre utdanningsmuligheter. Du vil der se at vi har tilbud både til de som i dag står utenfor profesjonen og som ønsker seg en karriere innen norsk etterretning, men også til erfarne etterretningsoperatører og -analytikere i og utenfor Forsvaret, sier Skolesjef og rektor Freddy Furulund. 
Les
mer om skolen og søknad her (Forsvarets Internettside)

(Kilde: Forsvarsdepartementet og Forsvarets Internettsider)
Forrige        326 av 1407        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N