Forsvarets fremtid, er vår sikkerhet ivaretatt?
Forsvarspolitisk debatt 6 mai 1530-1700
Skjermdump Facebook

Forsvarets fremtid, er vår sikkerhet ivaretatt?

Forsvarspolitisk debatt 6 mai 1530-1700

Velkommen til forsvarspolitisk debatt. Arrangert av 13 forsvarsrelaterte organisasjoner, debattpanelet består av spennende debattanter med variert interessebakgrunn og politisk ståsted.
Publisert: 2020.05.05

Den nye langtidsplanen for forsvaret ble offentliggjort for få uker siden og vakte umiddelbart debatt. Førstkommende mandag er det høring og Stortinget skal sannsynligvis vedta planen før fellesferien. Denne debatten en god indikator for hva de forskjellige partene mener om LTP. 

Forbundsleder Torbjørn Bongo ser fram til debatten og uttaler følgende.

 - Dette er en viktig debatt og vi forventer at det blir interessante diskusjoner og panelet er så bredt sammensatt fra SV til Frp at her forventer vi å få belyst bredden i forsvarsdebatten. 

De som står bak er 13 ulike organisasjoner tilknyttet forsvaret med det til felles at alle ønsker et sterkt og troverdig forsvar. 

For NOF sin del så er det fire områder som er viktig for oss og som vi kommer til å lytte nøye på. 

Hvilke ambisjoner har man til styrking av personell, 

hvilke holdig har man til de urealistiske kravene til intern effektivisering, 

hvilke ambisjoner har man til forsvarets struktur og særlig med tanke på påkrevd styrking av hæren, og sist men ikke minst, hvilke endringer vil stortinget gjøre for i større grad å tilpasse planen til en endret og forverret sikkerhetssituasjon.

De 13 organisasjonene som står bak arrangementet er: Befalets Fellesorganisasjon, Norges Offisers- og spesialistforbund, Norges Forsvarsforening, Norsk Reserveoffisersforbund, Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner, Norsk TotalforsvarsForum, Institutt for Forsvarsopplysning, Det frivillige skyttervesen, Sjømilitær Samfund, Norges Lotteforbund, Luftmilitært Samfund, NTL Forsvaret og Parat Forsvar.

Streamingen av arrangementet kan du se her.

Nestleder Tor Egil Vangstad skrev i forbindelse med offentliggjøringen av langtidsplanen artikkelen "LTP økning med kraftig bismak" den finner eu her.

Forrige        240 av 1594        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå