Forsvarets minnedag 2018
Telemark bataljon markerte forsvarets minnedag på Rena. Foto: FMS

Forsvarets minnedag 2018

Våre falne soldater ble i går hedret
Publisert: 2018.11.05
Markus Källvik (tekst)
Forsvarets minnedag er en markering innstiftet av det norske Forsvaret for å hedre personell som har omkommet i tjeneste. Minnedagen er fastsatt til første søndag i november måned og hovedarrangement finner sted på Akershus festning i Oslo. Ytterligere arrangementer finner sted ved avdelinger andre steder i Norge og i utlandet.

Dagen er en markering overfor pårørende og en utstrakt hånd til alle som bærer arr på kropp og sinn som et resultat av tjeneste i Forsvaret.


Markeringen av Forsvarets minnedag har vært en fast tradisjon på Akershus festning siden 2007. Markeringen har funnet sin form, og gjennomføres på en meget verdig og god måte. Rammene under markeringen settes pris på av de pårørende som har mistet en de savner, som ofte er gått bort så alt for tidlig. Flere pårørende kommer tilbake og opplever at de ikke står alene i sorgen og savnet.

- Jeg har representert NOF flere ganger under minnedagen og kjenner en stolthet i å tilhøre Forsvaret, ikke bare i medgang men også i forbindelse med sorgarbeid når våre egne er gått bort i tjeneste for Norge, uttaler forhandlingsleder i NOF, Eigil Jespersen.

Forrige        1088 av 1360        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N