Frigjørings- og veterandagen
Byrådsleder Raymond Johansen hilste på hver enkelt av de ca 160 deltakerne som var tilstede.

Frigjørings- og veterandagen

NOF hadde gleden av å delta på Oslo kommunes mottakelse i Oslo rådhus onsdag 8. mai i anledning frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen.
Publisert: 2019.05.09
Bente L. Henriksen (tekst og foto)
Byrådsleder Raymond Johansen hilste på hver enkelt av de ca 160 deltakerne som var tilstede. Dette var i hovedsak veteraner men også noen pårørende hadde møtt opp. 

Byrådslederen holdt en god tale hvor han la vekt på viktigheten av at veteranene får fortelle sine historier som skaper forståelse og anerkjennelse hos samfunnet for øvrig. Han var stolt over profesjonaliteten og dyktigheten til norsk personell som har eller gjør internasjonal tjeneste for Norge. Byrådslederen fortalte også at Oslo kommune endelig hadde fått på plass et «Veteran hus». Driften blir et spleiselag med Forsvaret og alle veteranorganisasjonene stiller seg bak. Telemark bataljonen skal koordinere driften av huset.

- Dette blir et viktig samlingsted for veteraner og deres familier fra Oslo og hele Østlandet, sa Byrådslederen.

På slutten av mottakelsen fikk vi også mulighet til en guidet omvisning på Rådhuset. Det ligger mye historikk og symboler på viktige hendelser som har skjedd i Norge i de ulike veggmaleriene man finner i de ulike rommene.

NOF er glad for at kommunene rundt omkring i landet nå viser våre veteraner anerkjennelse for sin innsats. Et tydelig bevis på dette er alle arrangementene som ble gjennomført mange ulike steder 8. mai.
Forrige        1082 av 1456        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå