GILs Luftmaktseminar – et nytt Russland?

GILs Luftmaktseminar – et nytt Russland?

Årets luftmaktseminar på Luftkrigsskolen med temaet ”Et nytt Russland? – Konsekvenser for Norge og Luftforsvaret”, er godt i gang. Seminaret som har historie tilbake til tidlig 90-tall har blitt et av de mest fremtredende militærseminarer i Skandinavia. Årets seminar startet tirsdag 3. februar og i tre dager skal det høyaktuelle temaet foreleses og debatteres i luftmaktens høyborg i Trondheim.
Publisert: 15.02.04
Med omlag 330 deltakerne på plass åpnet Luftforsvaret musikkorps seminaret, etterfulgt av Luftkrigsskolesjefen og verten for seminaret, Generalinspektøren i Luftforsvaret. Generalmajor Per Egil Rygg redegjorde for den åpenbare relevansen for årets seminar og han poengterte at varslingstid og beredskap kommer til å bli helt sentrale temaer i tiden fremover, helt i tråd med det NOF har jobbet med i den siste tiden opp mot Forsvaret og gjennom forsvarslinjer.no. Rygg sier videre at han gjerne maner til radikal innovasjon, og at vi må tørre og evne og tenke nytt og annerledes i Luftforsvaret.

Seminaret er også i år fulltegnet, og det var flere som dessverre ikke fikk plass. Det er kanskje ikke så rart med tanke på statusen seminaret har fått, tematikken, samt interessante og anerkjente foredragsholdere fra inn- og utland. På første dag kunne vi blant annet høre tidligere utenriks- og helseminister Jonas Gahr Støre, den tidligere svenske stats- og utenriksminister Carl Bildt, NUPI-forsker Dr. Julie Wilhelmsen og ekspert på russisk utenrikspolitikk Dr. Timofey Bordachev. Sistnevnte redegjorde for Russlands utenrikspolitiske ambisjoner (fra et russisk perspektiv) og åpnet med å si at det slettes ikke var enkelt å takke ja til å komme på Luftmaktseminaret i disse tider.
Totalt skal over 20 foredragsholdere bidra med å belyse tematikken på årets seminar før Brigader Øyvind Strandman, på vegne av GIL, avrunder det hele på torsdag.

Ønsker du å vite mer om Luftmaktseminaret kan du klikke her.
Forrige        432 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå