Gratulerer med veterandagen og 75 års markering av frigjøringen.
I dag feirer vi 75 år med fred, de som kjempet for Norge og veteranen som har vært med på å skape fred ute i verden.
Forsvaret

Gratulerer med veterandagen og 75 års markering av frigjøringen.

I dag markerer vi kanskje den viktigste dagen i moderne norsk historie, frigjøringen av Norge i 1945. Vi feirer også de som kjempet for Norges frihet. Like viktig er det å hedre veteranene som gjennom sin kompetanse, mange steder i verden har bidratt til å gi mennesker demokrati og et liv i fred og frihet.
Publisert: 2020.05.08
Torgrim H. Halvari

Den freden må vi hele tiden jobbe for både gjennom et velfungerende demokrati og ikke minst gjennom et forsvar som er kapabelt til å ivareta norske interesser og norsk suverenitet. 

Videohilsen fra forbundsleder, Torbjørn Bongo


-Det er nå 75 år siden frigjøringen. En frihet vi har klart å bevare og fortsatt skal verne om og kjempe for i årene som kommer, uttaler forbundsleder, Torbjørn Bongo i en hilsen til medlemmene.

NOF vil med dette på det varmeste gratulere alle veteraner, offiserer, spesialister og alle andre med veterandagen og 75-års markeringen av freden.

Vi vil ut over dagen komme med en rekke hilsninger fra politikere og andre og vil hele tiden oppdatere denne saken.

Noe av de hardeste, mest langvarige og viktigste kampene med tanke på de alliertes veg mot freden, var kampene ved Litzafronten.
Etter 3.5 år ga tyskerne etter og Finnmark ble frigjort allerede 25 oktober 1944, 6 måneder før resten av landet. 
Vi feirer 75 års markeringen for freden med denne unike historiske publikasjonen gjort eksklusivt for NOF av Major, Walter Christian Håland. 

Publikasjonen kan du lese her.

Hilsen til NOF fra  Hårek Elvenes (H)


-Krigen lærte oss at uten allianser og uten venner så er vi ikke et fritt folk. Derfor er det så viktig at vi deltar i internasjonale operasjoner skal vi påregne å få hjelp når vi trenger å få hjelp så må vi stille for andre når de trenger hjelp. Derfor sender jeg en spesiell takk til alle veteraner og Norges Offisers- og spesialistforbund på denne dage, uttaler Hårek Elvenes (H) i en hilsning til NOF.


Videohilsen til NOF fra LO Leder Hans-Christian Gabrielsen


-I dag markerer vi 8 mai og 75 år i frihet. Den generasjonen som feiret freden for 75 år siden har nært oss noe helt spesielt om å stå sammen. I dag feirer vi freden, friheten og fellesskapet, uttaler LO leder Hans-Christian Gabrielsen i en hilsen til NOF.


Hilsen til NOF fra Anniken Huitfeldt (Ap)


-På denne dag er det viktig og minne og ære de som ga sitt liv for vår frihet.
100.000 norske kvinner og menn har deltat på ulike utenlandsoperasjoner. 
Etter andre verdenskrig var det viktigere for Norge å stille opp for fred og frihet internasjonalt og mange norske soldater har gitt sitt liv for fred og frihet i andre land.
Snart begynner vi å behandle langtidsplanen her på stortinget og jeg har fått med meg et budskap fra medlemer av NOF over hele landet, det forsvaret trenger nå er mer personell, uttaler Anniken Huitfeldt (Ap) i sin hilsen til NOF.


Videohilsen fra leder LO-stat, Egil André Aas


-Vi befinner oss i en tid hvor våre politikere nok en gang skal ta valg som vil forme fremtidens forsvar, og nok en gang registrere jeg mangel på vilje til å følge opp de råd som er gitt. Nok engang skyves investeringer til sårt trengt materiell ut i tid samtidig som det forventes at personellet skal levere mer og kutt videreføres. Den nye langtidsplanen for forsvaret har vesentlige mangler og en innretning som er bekymringsfull. Personellstrukturen er ikke tilstrekkelig for å møte fremtidens utfordringer, uttaler Leder LO-Stat, Egil André Aas i sin hilsen til NOF


Videohilsen til NOF fra Christian Tybring-Gjedde (Frp)


-Norge deltok i Tysklandsbrigaden, 70.000 norske soldater var i Tyskland for å stabilisere Tyskland fra 1945 til 1953. Senere har dere veteraner stolt deltatt for å opprettholde fred, hindre folkemord og bekjempe terrorisme. Jeg kan love dere veteraner at jeg vil gjøre alt for deres sak.
Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Våpnene har lengre rekkevidde, våpnene har større slagkraft og ikke minst er cyberteknologien i ferd med å få konsoll over mange områder vi ikke siste var mulig tidligere, uttaler Christian Tybring-Gjedde (Frp) i sin videohilsen til NOF og veteranene. 

Videohilsen til NOF fra Audun Lysbakken (SV)


-I dag er dagen vi minnes alle de som kjempet mot nazismen, vi er skyldig de alt og i dag er det vi som må stå vakt om frihet og demokrati og mot nazisme og rasisme. 
Dette er en dag hvor vi takker veteranene våre, alle som har gjort tjeneste for Norge, hjemme og ute.
I dag er en dag hvor vi skal minne hverandre på det store ansvaret vi har som samfunn for å ta godt vare på veteranene våre, sier Audun Lysbakken (SV) i en hilsen til NOF.

 

Videohilsen fra LO-sekretær, Are Thomasgard-I dag har vi en fredelig tilværelse i Norge men det kommer seg ikke av seg selv. Mange mistet livet de årene Norge var okkupert. Derfor er det så viktig at vi forebygger krig og styrer våre militære resurser så vi ikke skal komme dit at vi igjen mister mennesker i krigshandlinger, uttaler LO-Sekretær, Are Tomasgard i sin 8-mai hilsen til NOF.

Hilsen til NOF og Veteranene fra Liv Signe Navarseter (Sp)


-Jeg vil gratulere alle veteraner og hedre de som falt under andre verdenskrig og stilte opp for landet vårt så vi fikk friheten vår tilbake. Jeg har stor respekt for alle dere som stiller opp når vi ber om det og som reiser fra familien og deres kjære inn i noe dere kanskje ikke helt vet hva er. Tøffe operasjoner for tøffe kvinner og menn. Tusen takk for at dere stiller opp for fred og frihet, uttaler Senterpartiets, Liv Signe Navarseter i en hilsen på 8 mai.


 

 


Forrige        342 av 1698        Neste
loader