Gratulerer til UNIFIL-veteranene!
Her får noen av veteranene utdelt sine medaljer i Fanehallen på Akershus festning. Foto: Lars Vasaasen.

Gratulerer til UNIFIL-veteranene!

Nå mottar 2300 veteraner medalje for sin innsats.
Publisert: 2018.04.06
Markus Källvik, informasjonsansvarlig NOF (tekst)
UNIFIL ble opprettet i 1978 og varte i tjue år frem til 1998. Dette er det største bidraget Norge har hatt i internasjonale operasjoner de siste 60 årene med over 22.000 nordmenn som tjenestegjorde.

I dag hedres Libanon-veteranenes innsats.

- Tjenesten i UNIFIL bidro til å legitimere internasjonale operasjoner. Denne tjenesten var på mange måter forløperen til en betydelig økning i deltakelse fra Norge i internasjonale operasjoner bl.a på Balkan og andre steder i Midtøsten. Presset økte på yrkesoffiserer for å bidra til å bemanne operasjonene da tjenesten ble gitt en meritterende verdi. Jeg har selv deltatt i to operasjoner i denne perioden og kan bekrefte at tjenesten har gitt nyttig erfaring både personlig men også i tjenesten etter hjemkomst, sier forhandlingsleder i NOF, Eigil Jespersen.

UNIFIL var ment som en fredsbevarende FN-operasjon, men ved flere anledninger måtte det norske bidraget jobbe intenst for å holde stridende parter fra hverandre i operasjonsområdet som var preget av både kaos og ufred. Oppdraget var ment å vare i en kort periode, men dro ut i tid og ble et permanent oppdrag som skulle vare i tjue år.

- Veteranene våre fra Libanon gjorde en særdeles god innsats, og vi takker for jobben som ble gjort. Det er med stolthet på vegne av NOF jeg i dag kan overbringe gratulasjoner og vår hyllest til disse fantastiske menneskene, sier en stolt og ydmyk forbundsleder Torbjørn Bongo.


25 år etter: Gjensynstreff på Bæreia i 2017 for NORMED UNIT-UNIKOM 3-4. Her ved
Eigil Jespersen og Oberst Britt Brestrup, som den gang var kontingentsjef (Oberst).
Foto: privat.
Forrige        1412 av 1627        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå