Helseforsikring på plass for NOFs kadetter.

Helseforsikring på plass for NOFs kadetter.

Fra i dag vil du som kadettmedlem i NOF automatisk ha Vertikal helseforsikring som en del av ditt medlemskap. Dette betyr at du får en behandlingsgaranti dersom du skulle få medisinske plager, og behandlingen er kostnadsfri.
Publisert: 13.11.01
Chris Lindseth - cl@nof.no (tekst)

Kadetter har alltid vært en viktig personellgruppe for Forsvaret å ivareta. Det investeres store summer for å bygge Forsvarets fremtidige ledere. Dette er NOF også opptatt av og derfor er vi stolte av å kunne innføre en kjempenyhet for denne medlemsgruppen.

Eksempel: Kadett Eriksen har slitt med smerter i kneet etter NM i militær femkamp. Han kontaktet sin fastlege på mandag og fikk henvisning til spesialist. Han sendte henvisningen samme dag til Vertikal og kort tid etter ble han kontaktet av en medisinsk konsulent i Vertikal. NIMI hadde ledig time uken etter, så hvis det passet ville hun bestille time. Undersøkelsen på NIMI bekreftet skadet korsbånd, og det ble bestilt time for operasjon på Volvat. Det har nå gått tre uker og Eriksen driver opptrening igjen etter operasjonen. Etter timen hos fastlegen, har alle Eriksens kostnader vært dekket av Vertikal. I det offentlige ville en slik operasjon kunne ha en ventetid på 2-3 måneder. Alternativt kunne Eriksen betalt for operasjonen selv, en kostnad som fort kunne beløpt seg til 20-30 000.


Innføringen av Vertikal Helseforsikring for kadettene ble feiret med kake og god
stemning på Linderud i dag.


NOF inngikk avtale med Vertikal allerede i 2006, og kunne fra dag 1 tilby noen kritiske personellgrupper en slik forsikring som en del av deres medlemskap. Siden den tid har helseforsikring blitt et kjent produkt både i Forsvaret og i det sivile samfunn. Målet er at man skal kunne få raskere behandling hvis helseplager oppstår. Dette gjøres ved å benyttes seg av kapasitet som finnes i både det offentlige og private helsevesenet uten at det skal påføre medlemmet noen ekstra kostnader. Konsekvensen for deg som kadett, er at du vil kunne komme raskere tilbake i full tjeneste og dermed kunne gjennomføre krigsskolen på normert tid og uten ekstrakostnad.

Alternativet man kan stå overfor uten slik forsikring, er om man kan vente til behandling blir tilgjengelig gjennom det offentlige. Eventuelt være villig til å betale slik behandling selv. Et valg som fort kan innebære kostnader på flere titalls tusen kroner.

Vi mener derfor at Vertikal helseforsikring vil gi våre medlemmer en sikkerhet dersom man skulle få plager og i tillegg en økonomisk trygghet til å få det løst. Er man kadett i Forsvaret, har man ikke råd til å la være.
Dersom du er usikker på hvordan du skal gå frem, er det bare å ta kontakt med forbundet, så sørger vi for at nødvendig kontakt etableres. Ønsker du mer informasjon eller av en eller annen grunn ikke ønsker produktet, ta kontakt med oss på mail eller tlf: 98211714 så hjelper vi deg. Produktet er helt frivillig.

Lykke til videre i tjenesten og føl dere trygge på at dere er godt ivaretatt gjennom medlemskapet i NOF.
Forrige        321 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N