Hjemmebesøk hos en Veteran.
Fra v. Peter A. Moe, Albert Uglem, Egil André Aas og Eigil Jespersen.

Hjemmebesøk hos en Veteran.

Albert Uglem (92) mottok NOFs Hederstegn.
Publisert: 2017.11.03
Eigil Jespersen (tekst og foto)
NOF gjennomførte et hjemmebesøk hos tidligere formann i Norges Befalslag Albert Uglem, tidligere denne uken. Hensikten med besøket var å overrekke forbundets nyanskaffede nål for Æresmedlem og Hederstegn, da Uglem ikke hadde anledning til å delta i et arrangement i Oslo tidligere i år. Uglem ble imidlertid utnevnt til æresmedlem allerede i 1982.

Med i delegasjonen var leder forhandlingsavdelingen Eigil Jespersen, leder LO Stat Egil A. Aas og tidligere forbundsleder Peter A. Moe.

Albert Uglem ble født 28. august 1925 i Selbu. Han gjennomførte befalsutdanning i infanteriet i 1946. I tillegg til tjeneste forskjellige steder i Hæren i nord og sør, har han tre disponeringer til Tysklandsbrigaden. Han var mangeårig tillitsvalgt i Steinkjer Befalslag.
Uglem var formann i Norges Befalslag i ni år fra 1963 til 1972. I 1972 ble han valgt til nestformann i Statstjenestemannskartellet. På representantskapsmøtet 10. oktober 1974 ble han enstemmig valgt til Kartellformann, et verv han satte stor preg på og som han hadde til han gikk av med pensjon i 1982.
Han flyttet da tilbake til Selbu og ble senere der valgt til ordfører.

Albert Uglem fremstår fortsatt som klartenkt, energisk og svært samfunnsengasjert. Vi hadde stor glede av å få en ”forsiktig” belæring i hvordan fremtidige utfordringer i Forsvaret, men også i fagbevegelsen bør håndteres. Uglems kone gjennom over 60 år, Astrid, var også til stede og gledet oss med utmerket servering og ivaretakelse. Stor takk Astrid!

Forbundets nyanskaffede nål for Æresmedlem og Hederstegn ble påmontert en svært stolt Veteran!

Lykke til videre, Albert!


Forhandlingsleder i NOF, Eigil Jespersen gratulerer Hedersmannen
Albert Uglem med en velfortjent medalje.

Forrige        119 av 1280        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N