Høring på Stortinget om LTP
For NOF stiller forbundsleder Torbjørn Bongo og nestleder Tor Egil Vangstad på vegne av forbundet under LTP høringen førstkommende mandag og tirsdag. NOF har kommet med skriftlig innspill til komiteen. Blant annet mener NOF at landmakten må styrkes ytterligere, med stridsvogner raskere og flere, med mer personell og med dedikert helikopterstøtte. Her illustrert med den norske forsvarsministeren, Frank Bakke-Jensen, kjørende i en Leopard 2A4, under NATO øvelsen Trident Juncture 2018
Ole-Sverre Haugli / Forsvaret

Høring på Stortinget om LTP

Stortingets Utenriks- og forsvarskomite (UFK) gjennomfører mandag og tirsdag i uken som kommer åpen netthøring om regjeringens forslag til Langtidsplan for forsvaret (LTP) 2021-2028. Først ut er LO, sammen med forbundene i forsvaret, herunder også NOF.
Publisert: 2020.05.17
Torgrim H. Halvari

Regjeringen fremmet fredag 17. april sitt forslag til Langtidsplan for de neste åtte årene. Nå er det Stortinget som skal gjøre endelig vedtak i saken. Etter foreløpig plan skal Stortinget behandle saken før sommerferien, og komiteen skal komme med sin innstilling/anbefaling normalt en uke før behandling. Som en del i forberedelsene til denne behandlinger, har komiteen bestemt seg for å gjennomføre en åpen høring, denne gangen som videokonferansehøring. 

Denne høringen gjennomføres mandag og tirsdag i uken som kommer, og først ute er altså LO, sammen med forbundene NOF, NTL og Fellesforbundet. Høringen starter på kl 0900, og vil bli vist på Stortingets nett-tv som streames live. Program for høringen finner du her.  Og link til live-video finner du her. 

For NOF stiller forbundsleder Torbjørn Bongo og nestleder Tor Egil Vangstad på vegne av forbundet. 
Noe av det forbundet har spilt inn til komiteen i det skriftlige innspillet er:

  • Forsvaret trenger og må tilføres mer personell enn det Regjeringen foreslår. 
  • Kravene til interneffektivisering er urealistiske, og må reduseres kraftig. 
  • Landmakten må styrkes ytterligere, med stridsvogner raskere og flere, med mer personell og med dedikert helikopterstøtte. 
  • Sjøforsvaret må starten styrkingen og fornyingen snarlig, og utredningen må ikke ta for lang tid. 
  • Forsvaret trenger mer og bedre luftvern.
  • Privatisering og out-sourcing skal kun benyttes der det er hensiktmessig, sikrer kompetanse og gir god nok beredskap. 
  • Incentivene til personellet må styrkes, for å øke ståtiden og gjøre det lettere å beholde personell. 

Du kan lese en lengere kommentar fra NOF om LTP her.

NOF har også som en del av arbeidet opp mot LTP fått utarbeidet to NOF-notater om Landmakt og Sjøforsvaret. De kan du lese her. 

Forrige        237 av 1594        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå