KNM Helge Ingstad sjøsettes idag
KNM Helge Ingstad ble i dag morges sjøsatt. Foto: Forsvaret.

KNM Helge Ingstad sjøsettes idag

I morgentimene onsdag ble KNM Helge Ingstad sjøsatt igjen, knappe seks uker etter at hun ble hevet i Hjeltefjorden og transportert til Haakonsvern.
Publisert: 2019.04.10
Forsvaret (tekst)
– Det har vært en intensiv arbeidsperiode som gjør at vi i dag sjøsetter KNM Helge Ingstad i henhold til planen. Vi har dermed frigjort den innleide lekteren, og kan benytte oss av allerede eksisterende infrastruktur ved Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern, sier kommandørkaptein Håvard Mathisen, prosjektleder i Forsvarsmateriell.

Sjøforsvaret har fortsatt driftsansvaret for fregatten, og det er Forsvarsmateriell som har ledet og koordinert arbeidet med midlertidig tetting av skadene på fregatten.

– Denne fasen har fokusert på midlertidig tetting av skadene i skroget som er under vannlinjen ved å sveise stålplater over de skadede områdene. Dette er en stor operasjon som har krevd et høyt sikkerhetsfokus og stor grad av fleksibilitet. Det er takket være godt samarbeid fra mange aktører, sier Mathisen.

Parallelt arbeider sakkyndige med å kartlegge det totale skadeomfanget om bord i fregatten. Funnene vil bli brukt til å sammenfatte en tilstandsrapport som skal beskrive de skips- og våpentekniske skadene som følge av havariet. Tilstandsrapporten skal være ferdig før sommeren.

Etter at KNM Helge Ingstad blir sjøsatt onsdag, slepes fregatten inn i tørrdokken på Haakonsvern. Her venter videre arbeid og kartlegging av fartøyet.

- Vi er glade for jobben Forsvaret har gjort med å heve KNM Helge Ingstad, og det varmer et forsvarshjerte å se at fregatten atter en gang ligger på vannet, sier informasjonsanvarlig i NOF, Markus Källvik.

Forrige        1100 av 1459        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå