Kjekt å vite om flytting.
Flytting kan være en utfordring, god tid og god planlegging gjør flyttingen mye enklere.

Kjekt å vite om flytting.

Med sommer og sommerferie følger også nye beordringer og nye tjenestesteder som mange av forsvarets ansatte. Derfor tenkte vi i NOF å samle et par tips og triks angående flytting for forsvarsansatte i en artikkel. Visste du F.eks at å melde flytting til Åmot kommune betaler seg i en Ipad eller at forsvaret dekker flyttelasset ved beordring til nytt tjenestested? Les videre så plukker du kanskje opp en ting eller to du ikke viste du hadde krav på ved flytting.
Publisert: 2020.07.11
Lasse Henriksen

Ekstra reise før du flytter. Du kan ha rett til en reise til det nye tjenestestedet for å se på bolig, barnehage, skole og lignende. Reisen gjelder for deg som ansatt og eventuelt dine husstandsmedlemmer. Reisen må gjennomføres før du tiltrer i ny avdeling. 

Flytting. Har du fått en beordring til et nytt tjenestested på et år eller mer kan du ha rett til å få dekket utgiftene til flytting. Dette gjelder flytting til selvstendig bolig eller bytte av militært kvarter. Utgifter som kan dekkes: Transport, forsikring og pakking av flyttelass inntil 65 kubikk. Flyttevask kan også dekkes ved bruk av godkjent foretak. For beordringer på under et år dekkes utgifter til flytting, herunder; Transport og forsikring av et flyttevolum på inntil 25 kubikk. 

Dekking av utgifter forutsetter godkjent søknad til FPVS.    

Permisjon. I forbindelse med flytting til nytt tjenestested kan det utbetales lønn for det antall dager som er strengt nødvendig for å kunne forberede og avslutte flyttingen. Permisjon kan gis med inntil fem virkedager ved flytting fra og til selvstendig bolig. Tilsvarende kan permisjon gis i inntil to dager fra og til uselvstendig bolig for eksempel messe eller kvarter. Ved flytting fra uselvstendig til selvstendig bolig eller omvendt gis inntil fire dager permisjon.

Man plikter selv å melde flytting til både skatteetaten og posten, dette gjøres på skatteetatens nettsider. 

Er du så heldig at du ender opp i Rena leir i Østerdalen kan du ta ut en flunkende ny Ipad om du melder flytting til Åmot og tar kontakt med kommunen.  

 

Forrige        213 av 1594        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå