Kjøper F35

Kjøper de første F35 jagerfly

Regjeringen har i dag annonsert at de vil kjøpe de 4 første F35 jagerfly. Intensjonen er at kjøpet skal følges opp med et større antall fly om et par-tre år.
Publisert: 2011.04.07

Regjeringen har i dag annonsert at de vil kjøpe de 4 første F35 jagerfly. Intensjonen er at kjøpet skal følges opp med et større antall fly om et par-tre år.F35A-prototype

Tekst: Torbjørn Bongo – tb@nof.no

Regjeringen har i dag sendt ut en pressemelding vedrørende beslutning om å gå til innkjøp av 4 treningsfly for bruk allerede i 2016. Les mer.

Denne anskaffelsen skal være en forløper til hovedanskaffelsen som er planlagt å starte 2 år etter mottak av de fire første flyene. Hensikten med denne første anskaffelsen, er å kunne bygge opp kompetanse på de nye flyene før man for fullt, og sikre at overgangen fra F16 til F35 går uten komplikasjoner.

Hovedfordelen med de nye flyene mot dagens F16 er særlig knyttet til sensorutrustning, radar, datalink og grensesnitt mot våpen. F35 er og designet for å ha langt bedre stealth-egenskaper.

Nyheten ble annonsert av Forsvarsministeren på Arbeiderpartiets landsmøte i dag. Hvor Statsministeren fra talerstolen ga honnør til og uttrykte stolthet over hvor raskt forsvarets ansatte evnet å levere kampklare jagerfly til bruk i Libya operasjonen. Forsvarsministeren gjorde det og klart at Regjeringen har fulgt opp de lovnader som ligger i inneværende Langtidsplan.

Forrige        1142 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå