Kristoffersen, ny Forsvarssjef.
NOF gratulerer Kristoffersen med stillingen og ser fram til et godt samarbeid.
Torgrim Halvari/NOF

Kristoffersen, ny Forsvarssjef.

Generalmajor Eirik Johan Kristoffersen (50) ble i dag, tirsdag 12 mai, utnevnt i statsråd til ny forsvarssjef.
Publisert: 2020.05.12
Torgrim H. Halvari

Kristoffersen kommer opprinnelig fra Bjerkvik i Nordland og har tidligere fungert som sjef for Heimevernet, sjef Forsvarets Spesialkommando og sjef for Fjernoppklaringseskadronen samt nåværende stilling som sjef for Hæren, en stilling han tiltrådte 26 august 2019. Kristoffersen startet sin karriere i Forsvaret i 1988. Under dagens pressekonferanse uttaler Kristoffersen:

-
Jeg er vokst opp med historier fra krigen. Det vi lærte av krigen var at allianser er viktig. Vårt medlemskap i NATO og det at vi har et moderne forsvar som er mye bedre rustet nå enn i 1945 gjør at vi har et godt forsvar i dag. Samtidig har vi utfordringer som for eksempel en usikker sikkerhetspolitisk situasjon og at trusselen mot Norge er uforutsigbar med cybertrusler og stormaktsrivalisering.

-Vår viktigste jobb er å hindre krig. Jeg gleder meg til å utvikle Forsvaret, og nå er dette ansvaret mitt. Samfunnet bruker 60 milliarder på Forsvaret, den nye langtidsplanen skal ytterligere styrke Forsvaret, vi må ha norsk personell, norske fly mm og få mest mulig ut av den pengene vi har. Norske soldater har deg bra i Norge, de gjør en fantastisk jobb, det er skyhøy interesse for Forsvaret, og mange unge ønsker seg en jobb i Forsvaret, uttaler Kristoffersen.

Kristoffersen er en av Norges høyest dekorerte soldat i aktiv tjeneste. Kristoffersen fikk Krigskorset med sverd for sitt lederskap i Afghanistan 2007-2008.

NOF gratulerer Kristoffersen med stillingen og ser fram til et godt samarbeid. 

– Vi ser frem til et godt og nært samarbeid. Vi forventer nå at Kristoffersen blir en tydelig stemme for Forsvaret og for de ansatte, opp mot Forsvarsdepartementet og Stortinget, sier forbundsleder, Torbjørn Bongo.

 

Forrige        236 av 1594        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå