Kystvakten feirer 40 år
KV Barentshav øver sammen med fartøy fra Marinen i Ofotfjorden under Flotex 2016. Foto: Johan Ludvig Holst

Kystvakten feirer 40 år

Denne uken gjennomføres det årlige Kystvaktseminaret. I år er hovedtema Kystvaktens 40 års jubileum. Tradisjonen tro avholdes årsmøte i NOF avd Kystvakten under seminaret.
Publisert: 2017.04.04
Torbjørn Bongo (tekst)
1. April 1977 ble Kystvakten i nåværende form etablert, basert på det tidligere fiskerioppsynet. Kystvakten ble etablert som er tiltak i forbindelse med at Norge etablerte de økonomiske sonene rundt både fastlandet (NØS), Jan Mayen og Svalbard (VS).

Det er en stolt historie Kystvakten kan se tilbake på. Hvor Kystvaktens innsats har bidratt til å sikre norsk suverenitet over havområder som er syv ganger større enn fastlandet, og gjennom disse havområdene har sikret landet stor verdiskapning.

Kystvaktens motto er "alltid tilstede - med egnet materiell og rett kompetanse." Også for Kystvakten er motivert og kompetent personell en av de avgjørende faktorene for å løse oppdraget. Dette er et faktum deltakerne på jubileumsmiddagen bør reflektere over.

Årsmøte i NOF avd Kystvakten som ble avholdt mandag kveld, viste stort engasjement med over 50 fremmøtte og at det fremdeles er saker må løse for de ansatte. Pensjonsgivende inntekt, OMT og betaling for reiser var noen av temaene som var oppe til debatt.

NOF ønsker Kystvakten og de ansatte til lykke til med feiringen.
 • Kystvakta 40 år
  Kystvakta 40 år
 • Kystvakta 40 år
  Kystvakta 40 år
 • Kystvakta 40 år
  Kystvakta 40 år

  NOF-stand

 • Kystvakta 40 år
  Kystvakta 40 år

  Torbjørn Bongo, Vegard Oksnes, Espen Skare, Thor Manum.

Forrige        162 av 1274        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N