LO-Kongressen er i gang
F.v. Odd-Einar Eilertsen, Torbjørn Bongo og Pål B. Nygaard.

LO-Kongressen er i gang

Denne uken gjennomføres LO Kongressen. NOF deltar med tre delegater, og satser på solid støtte til Forsvaret.
Publisert: 2017.05.09
Markus Källvik (tekst og foto)
Landsorganisasjonen i Norge (LO) gjennomfører sitt høyeste organ hvert fjerde år. Totalt er det 315 stemmeberettiget, samt mange innbudte gjester og tilhørere som er tilstede på Kongressentret i Oslo denne uken.

For NOF deltar forbundsleder Torbjørn Bongo som del av LO sitt øverste organ uten om Kongressen, Sekretariatet. I tillegg deltar nestleder Odd-Einar Eilertsen og forbundsstyremedlem Pål Brede Nygaard som ordinære delegater.

Kongressen skal behandle mange ulike saker, men det kanskje viktigste er valget, handlingsprogrammet og ulike uttalelser. I utkast til handlingsprogram er det et eget punkt om Forsvaret og viktigheten av et godt og sterk forsvar av og i Norge.

LO har i perioden siden siste Kongress gjort mye viktig og bra arbeid for Forsvaret. LO sin leder Gerd Kristiansen har ved ulike anledninger uttalt seg meget klart om behov for et sterkt forsvar. LO har gjennomført samråd om forsvarets fremtid i forbindelse den nylig vedtatte langtidsplan. LO innehar også viktig roller i Landsrådet for Heimevernet, samt i Folk og Forsvar.

LO Kongressen skal også behandle spørsmålet om forslag til partistøtte. I dette spørsmålet vil forbundet argumentere for vårt standpunkt om at dette skal avskaffes.

Du lese mer om Kongressen her.
Forrige        1299 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N