LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) døde i dag.
Avdøde LO-leder, Hans-Christian Gabrielsen holder tale under NOF sitt landsmøte 2018. Med hans bortgang har LO mistet en bauta og solid leder, og NOF en viktig støttespiller.
Kristian Espenes/NOF

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) døde i dag.

Det var med tungt hjerte NOF i dag fikk den triste meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har avgått med døden. Gabrielsen døde av hjertesvikt tirsdag hjemme i sin bolig på Slemmestad. Han ble 53 år gammel.
Publisert: 2021.03.09
Torgrim Halvari

LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik sier at hele LO er i sorg etter nyheten om leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang tirsdag.

– Hans-Christian våknet ikke i sengen sin i dag, og sannsynligvis var det hjertet hans som sluttet å slå, sa en sterkt rørt Følsvik til oppmøtt presse på Youngstorget tirsdag ettermiddag.

– Det er mange som kommer til å savne ham i dagene fremover, og hele LO-familien er i sorg, sier hun.

Følsvik sier videre at organisasjonen så langt ikke har rukket å ta stilling til når de skal få på plass en ny LO-leder. Det er ennå for tidlig å si hvem som skal lede organisasjonen videre, sier hun.

Gabrielsen ble i 2017 valgt til LO-leder. Før valget var han vært nestleder og hadde lang fartstid fra Fellesforbundet hvor han ble ansatt i 1996. 

Forbundsleder i NOF, Torbjørn Bongo mottok budskapet om Gabrielsens bortgang med sjokk og dyp sorg. – Dette var en trist og uventet hendelse. Med hans bortgang har LO mistet en bauta og solid leder, og NOF en viktig støttespiller, uttaler Bongo.

NOF kondolerer og sender våre dypeste medfølelser til familie, venner og kollegaer av Gabrielsen.

 


 

Forrige        165 av 1619        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå