Min tur ut
Her står ungdommene oppstilt ved en av de daglige morgenoppstillingene. Foto: Marius Lauritsen, Forsvaret.

Min tur ut

«Min tur ut» er en sommercamp for ungdom i alderen 12 til 15 år, som har foreldre som har vært, er eller skal tjenestegjøre i en internasjonal operasjon.
Publisert: 2017.07.03
Bente L. Henriksen (tekst)
NOF var tilstede på Bæreia ved oppstart og avslutning av årets sommercamp, og er imponert over det arbeidet som er lagt ned for at ungdommen skal være i aktivitet og danne nettverk med andre ungdommer i samme situasjon.

Min tur ut er det ungdommens tur til å reise ut, og denne gangen er det foreldrene som må være hjemme. Det har vært mange aktiviteter, og ungdommen har fått opplæring i kajakk- og kanopadling, førstehjelp og de har gjennomført fotokurs. De har også bygget gapahauk, prøvd seg på hesteridning og besøkt Tusenfryd.

Campen ble gjennomført i perioden 24.juni til 30.juni med 40 ungdommer fra hele landet. Med over 100 søknader var det dessverre mange som ikke fikk være med denne gangen. Tilbakemeldingen fra ungdommen var at det burde gjennomføres flere tilsvarende leirer og gjerne flere steder i landet. Dette var sjette gangen Veteransenteret gjennomførte Min tur ut.

Lagførere som fulgte sitt lag hele uken, var hentet fra Rena. De fikk en stor takk når sjefen for Veteransenteret, oblt. Johnny Sørloth lukket campen;
- Lagførerne har gjort en fantastisk jobb, og uten dem kunne ikke leiren blitt gjennomført, sa Sørloth da han delte ut krest med annerkjennelse og respekt som takk for hjelpen.

NOF ønsker å takke Veteransenteret for den innsatsen som er lagt ned i forbindelse med campen. Dette er et supert tiltak for å ivareta Veteranene og deres familie. Vi slutter oss til kommentarene fra fornøyde foreldre som omtaler det som et unikt tiltak og en opplevelse for ungdom som har noen fellesnevnere i livet; foreldre med INTOPS bakgrunn. NOF håper at alle som ønsker det kan få et tilsvarende tilbud i fremtiden.
 • Bål
  Bål

  Bålfyring var en av aktivitetene ungdommene lærte seg

 • Plask
  Plask

  Her faller to av deltagerne i vannet

 • Fotball
  Fotball

  God stemning mellom lagførere og ungdommene. Her under en fotballkamp

 • Gapahauk
  Gapahauk

  Her gir en av ungdommene avmelding til LF ved gapahauken

 • Vann
  Vann

  Bading hører med

 • Kano
  Kano

  To av deltagerne koser seg på vannet

 • Min tur ut
  Min tur ut

  Her er alle lagførere og deltagere samlet for et hyggelig bilde som går inn i minneboka

 • Pil og bue
  Pil og bue

  En av deltagerne spenner buen og satser på innertier

 • Tautrekking
  Tautrekking

  Med entusiastiske lagførere blir det god stemning

 • Tubekjøring
  Tubekjøring
Forrige        212 av 1351        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N