Mottaksseremoni for F-35 flyene på Ørland flystasjon
Mottaksseremoni av F-35 flyene på Ørland flystasjon. Foto: Torbjørn Kjosvold.

Mottaksseremoni for F-35 flyene på Ørland flystasjon

Fredag 10. november 2017 ble det avholdt en offisiell seremoni på Ørland for å markere at de nye jagerflyene er kommet til landet.
Publisert: 2017.11.13
Kennet Bergland (tekst)
Samtidig var det første gang flyene tok av fra Norsk jord. To av de nye flyene fløy et oppvisningsprogram justert for vær. De møtte og fulgte Hans Majestet Kongen til Ørland og fløy i formasjon med to av 338 skvadronens F-16.

NOF var tilstedet under en seremoni som vel kan beskrives som markering på sitt aller beste, hvor det ikke var spart på noe. Forsvarets musikk med bidrag inkludert egen spesialkomposisjon, også supplert av Ole Edvart Antonsens jagerflyinspirerte musikkstykke ”Vidda” satte rammen og stemningen.
  
Med en flyt som ikke manglet noe kompletterte talerne; NATOs generalsekretær, Statsministeren, Forsvarsministeren, Forsvarssjefen, Sjef for Luftforsvaret, Ordføreren i Ørland kommune samt F-35 programmet en presis og berettiget anerkjennelse av denne historiske markeringen.

I et dramatisk øyeblikk rett etter musikkstykkeavslutning falt teppet til venstre for scenen – dermed at det tredje flyet fremstod i en ramme av røyk og lys koblet til hamrende moderne musikk.

Overgangen til en ny æra i kapasitet for hele Forsvaret ble proklamert til troende. NOF tar av seg hatten for gjennomføringen av markeringen og slutter seg til gratulantene!

Vi ser med spenning frem til videre implementering og senere operasjonalisering av dette fantastiske flyet; F-35.
Forrige        1216 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N