NOF har fått medhold etter krav om enkeltrom i utlandet

NOF har fått medhold etter krav om enkeltrom i utlandet

Stian Rasmussen (ATV 138LV) og Audun Haaker (lokalavdelingsleder Ørland) kan endelig juble etter at de sommeren 2015 tok tak i en sak som engasjerte og berørte flere medlemmer ved Ørland hovedflystasjon. Saken dreide seg om retten til å få sove på enkeltrom i friperiodene (helg etc.) mellom øvingsaktivitet i utlandet, altså den tiden der arbeidsgiver ikke disponerer personellet eller betaler ut øvingstillegg. Praksisen har vært at en måtte dele rom med andre i hele perioden uavhengig av om det var fritid eller øvelse.
Publisert: 16.05.04
- Denne saken har vært viktig for oss å få en avklaring på, forteller Rasmussen.

Etter uenigheten rundt dette lokalt på 138LV, ble saken tatt opp av NOF sentralt med Forsvarsstaben.

- Vi har siden i fjor høst tatt opp saken gjentatte ganger for å få en avklaring og er glade for at vi nå får en løsning på dette som vi kan akseptere, sier Bente Henriksen fra forhandlingsavdelingen i NOF.

Det er i tilknytning til én spesifikk utenlandsøvelse at 138LV nå har fått føringer som sier at personellet i utgangspunktet skal forlegges på enkeltrom i perioder mellom øvingsaktivitet.

- Og når avklaringen endelig kom var det gledelig å se at arbeidsgiversiden på nivået over ga oss medhold, sier Rasmussen. - I følge det som skal være fremsendt til luftvingen fra sentralt hold så skal det mye til for at man kan avvike fra normen, som er enkeltrom, fortsetter Rasmussen. - Vi setter stor pris på drahjelpen vi har fått fra Bente og NOF sentralt i denne saken.

NOF sentralt venter fortsatt på en skriftlig presisering fra Forsvarsstaben knyttet til saken og vil komme med mer informasjon når dette foreligger.
Forrige        78 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N