NOF kurser sine medlemmer
NOF-deltakere på kurs; Omstilling i Staten. Fra venstre: Markus Källvik, Dag-Ivan Jørgensen, Stein-Håkon Eilertsen, Svein Inge Sælevik og Kato Kristiansen.

NOF kurser sine medlemmer

Omstillingene i Forsvaret krever kompetanse for best mulig ivaretakelse av personellet.
Publisert: 2017.04.06
Markus Källvik (tekst og foto)
Som en del av NOF-akademiet kan alle NOFs medlemmer delta på kurs for å øke egen kompetanse.

LO-stat tilbyr flere kurs, og denne uken har det vært fokus på Omstilling i Staten;

- Det er viktig å ha kontroll på de lover og regler som angår omstillingen. Nå skjer det mye i Forsvaret, og da er det ekstra viktig å bidra til at disse prosessene går riktig for seg. Dette for å ivareta ledelsen og de ansatte slik at alle kommer best mulig ut av omstillingene, sier en svært delaktig NOF-deltaker på kurset, Svein Inge Sælevik.

Kurset er relativt nytt i LO-stat sammenheng, men høstet allikevel svært gode tilbakemeldinger ved endex. Fokusområdet var å bruke riktige avtaleverk ifm. omstillinger. Det finnes aldri en fasit for utfallet, men hvordan prosessen skal forløpe vil være den samme.
Og en ting er sikkert; dersom arbeidsgiver skrider frem uten å gi alle parter medbestemmelsesrett iht. Hovedavtalen, så er saken grei. Da er det rykk tilbake til start og prøv på nytt – med involvering av alle partene.

- Jeg hadde forventninger om å øke egenkompetanse innenfor omstilling, og det har det absolutt gjort. Det er en jungel av lover og avtaler som må tolkes riktig, og det er helt essensielt å vite hvilke lover og regler som er gjeldende. Målsettingen for min del er å kunne ivareta både arbeidsgiver og de ansatte gjennom hele prosessen. Læringsutbyttet har vært svært godt og kan virkelig anbefales til andre som innehar verv som tillitsvalgte eller verneombud, avslutter NOF-medlem Kato Jørgensen.

Dersom du er nysgjerrig på hvilke kurs du kan melde deg på, ta en titt på NOF-akademiet.
For ytterligere spørsmål kan du henvende deg til NOFs kurs- og kompetanseansvarlige, Kjell-Oddvar Mathisen.
Forrige        161 av 1274        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N