NOF på Arendalsuka for å sette søkelys på forsvarspolitikken.
Arendalsuka har blitt norges viktigste møteplass for politikere og andre samfunnsengasjerte. NOF er tilstede for å sette søkelys på forsvarspolitikken. Foto: Mona Hauglid/Arendalsuka

NOF på Arendalsuka for å sette søkelys på forsvarspolitikken.

Arendalsuka arrangeres i år for tiende gang. Uka har gjennom disse årene vokst til å bli landets viktigste demokratiske møteplass. NOF er til stede og er medarrangør på fire arrangementer, for å sette fokus på forsvars-, sikkerhets- og beredskapspolitikken.
Publisert: 2021.08.16
Togrim Halvari
Rundt 1000 arrangement og 200 stands gjør Arendalsuka til en møteplass for beslutningstakere, organisasjoner, forbund og andre samfunnsengasjerte grupper.
NOF mener derfor at det er viktig for oss å være til stede for å sette søkelys på forsvarspolitikken, synligjøre vårt arbeid og knytte nye kontakter.

De fleste arrangementene under Arendalsuka inklusivt NOF`s er mulig å følge digitalt.

Dette er arrangementene NOF er med på å arrangere:

Mandag 16/8 2021 16:00 - 17:00

FIRE KREVENDE ÅR SOM FORSVARSMINISTER

Etter fire begivenhetsrike og krevende år som forsvarsminister overtar Frank Bakke-Jensen stillingen som fiskeridirektør. Nå på tampen av sin periode som forsvarsminister har Bakke Jensen sagt seg villig til å la seg intervjue om sin erfaring gjennom fire år preget av såvel fremgang som retrett på enkelte områder

Les mer om arrangementet her.
Se streaming av arrangementet her.


Tirsdag 17/8 2021 12:00 - 13:30

FORSVARSSJEFEN INNTAR ARENDALSUKA

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen har en variert og imponerende bakgrunn fra Forsvaret. Ikke bare har han bred erfaring fra Hæren, HV og fellesoperativ tjeneste, han har også deltatt aktivt i skarpe operasjoner som spesialstyrkeoperatør. Politikere og forsvarets kvinner og menn lytter nå til Kristoffersen. Han har et utradisjonelt syn på Forsvaret og klare visjoner for Forsvarets videre utvikling.

Les mer om arrangementet her.
Se streaming av arrangementet her.


Torsdag 19/8 2021 10:00 - 10:45

HVA SKJER NÅR FORSVARET KONKURRANSEUTSETTES?

Forsvarets oppgaver er i endring. Flere private aktører skal inn for å løse behov, vedlikehold og andre støttefunksjoner for Forsvaret. Sivile og private aktører har alltid vært en nødvendig del av totalforsvaret – samfunnets samlede forsvar og beredskap – men den måten de nå skal brukes som en del av den stående beredskapen, samt et nytt trusselbilde, gjør situasjonen noe annerledes.

Les mer om arrangementet her.
Se streaming av arrangementet her.


Torsdag 19/8 2021 12:00 - 13:30

HVA VIL POLITIKERNE MED FORSVARET?

Får vi en ny regjering denne høsten? Uansett vil vi se en endret sammensetning av Stortinget, og flere politikere står klar til å videreføre arbeidet med å utvikle Forsvaret?
Norges Forsvarsforening har invitert representanter for de toneangivende partiene på Stortinget for å diskutere hva de mener skal til for at vi skal få et Forsvar som svarer til de sikkerhetspolitiske utfordringene. Her er det mange svar og mange forsikringer.

Les mer om arrangementet her.
Se streaming av arrangementet her.


I tillegg har LO et ganske omfattende program hvor forsvars og sikkerhetspolitikk er en del av programmet. Noe av programmet til LO tar utgangspunkt i samarbeidet LO, NOF og andre LO-forbund hadde med Agenda angående totalberedskap.

Rapporten finner du her.

NB: Det kan forekomme avlysninger/endringer i programmet. 
Forrige        105 av 1619        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå