NOF stevner Forsvaret for avtalebrudd

NOF stevner Forsvaret for avtalebrudd

NOF og NTL Forsvaret stevner ved hjelp av LO juridiske Forsvarsdepartementet, på vegne av 49 medlemmer ved Brann Redning og Plasstjeneste (BRP-avdeling) i Bodø. Medlemmene ble fra november 2008 til oktober 2011 pålagt å følge skiftplaner (arbeidsplaner) som arbeidsgiver ikke hadde tilstrekkelig lov- eller avtalegrunnlag for.
Publisert: 13.11.13
Arbeidstidsordningene krevde godkjenning fra organisasjonene og slik godkjenning ble ikke gitt. Arbeidsgiver utarbeidet ensidig fire ulike skiftplaner som relaterte seg til fire forskjellige perioder og det var ikke drøftet frem et lovlig grunnlag for gjennomsnittsberegning av arbeidstiden.

Vår tillitsvalgt ved avdelingen har jobbet hardt for å få utarbeidet gode skiftplaner i samarbeid med arbeidsgiver. Dette har til tider vært særdeles vanskelig ved at lokal arbeidsgiver ikke ønsket å hensynta de tillitsvalgtes innspill. Når dialogen er vanskelig eller manglende da blir det problematisk å få til gode løsninger for alle parter. Dette taper både arbeidsgiver og ansatte på.

På grunnlag av dette krever LO juridiske at Forsvaret etterbetaler overtid for den tid de ansatte har arbeidet ut over det tillatte. Vi avventer nå Forsvarsdepartementets tilsvar, og at saken skal berammes i Salten tingrett.

Det å ha en sterk organisasjon i ryggen, som tørr å ta saken frem for retten for sine medlemmer er viktig. Man må ikke glemme at vi har støtte fra LO og at vi bruker de beste advokatene i LO-systemet til å kjøre saken for oss.

Forrige        318 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N