NOF stiller spørsmål til Anniken Huitfeldt
Anniken Huitfeldt fremhever at det er færre folk i Forsvaret i dag, enn i 2014 og mener vi må styrke personellet i forsvaret. Foto:Torgrim Halvari

NOF stiller spørsmål til Anniken Huitfeldt

Vi fortsetter vår serie med intervju fra Arendalsuka 2021 der NOF var medarrangør på flere arrangement. Målet med deltakelsen var å sette søkelys på forsvars og sikkerhetspolitikken. Et av disse arrangementene var debatten om forsvars- og sikkerhetspolitikk. Etter debatten tok vi en prat med lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap).
Publisert: 2021.08.27
Togrim Halvari
For å få mest mulig gjennomslag og påvirkning har NOF gått sammen med 12 andre organisasjoner og bidratt til en generell debatt om forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Denne debatten ble gjennomført i torsdag 19 august under Arendalsuka, og til å debattere i panelet var de mest sentrale politikerne i Stortingets utenriks- og forsvarskomite invitert; Anniken Huitfeldt (AP), Liv Signe Navarsete (SP), Hårek Elvenes (H) og Christian Tybring-Gjedde (FrP). Som innleder var Janne Haaland Matlary invitert for å gi politikerne noen utfordringer. Debatten berørte flere av de mest sentrale områdene innen forsvarspolitikken. Det handlet primært om finansiering, prioritering av tildelte ressurser, den varslede forsvarskommisjonen, samt en debatt om viktigheten av fortsatt styrking av Forsvaret på personellområdet for å sikre at vi kan utnytte det materiellet vi anskaffer.

Etter debatten snakket NOF med lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap). Hun fremhever at det er færre folk i Forsvaret i dag, enn det var i 2014 og mener vi må styrke personellet i forsvaret. Huitfeldt mener også at høyres politikk hvor man mener at man kan redusere personell gjennom å effektivisere ikke er den rette vegen å gå.

Se hele intervjuet under.

Forrige        132 av 1650        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå