NOF støtter kadettopptaket!

NOF støtter kadettopptaket!

Vårens vakreste eventyr for noen. Melkesyre og hjernetrim for de fleste. Ingen tvil om at årets opptak til krigsskolene er i gang på Linderud utenfor Oslo. - Det er godt å se innsatsvilje og pågangsmot blant de håpefulle kandidatene, sier NOFs rekrutteringsgeneral Lars Vasaasen.
Publisert: 12.03.05
Oppdatert: 12.03.05

                                     

Festivalsjef i Forsvaret eller Sjef for FOS 
Oblt Sven Olav Berg er fornøyd så langt 
med årets opptak.  

Sven Olav Berg har vært sjef for opptaket i en årrekke. Fra den spede begynnelse har Forsvarets Seleksjon- og Opptakskonsept utviklet seg til å bli helhetlig og gjennomført. - Vi gjennomfører også i år to puljer, hvor kandidatene først gjennomgår ulike teoretiske testet som tallrekker og norsk. Deretter testes de fysiske ferdighetene med styrkeøvelser og 3000 meter, forklarer Berg. - Av cirka 150 innkalte er vi nå rundt 100 stykker igjen. Den største frafallsposten har så langt vært "ikke møtt". Klokken 1800 ikveld fikk kandidatene melding om hvem som gikk videre til fase 2.

Kandidatene konkurrerer om plasser på de ulike linjene på Luftkrigsskolen, Krigsskolen og Sjøkrigsskolen i tillegg til plasser på ulike sivile skoler. 

 
Lars Vasaasen, nyklekket Forbundssekretær i NOF understøtter FOS med
drikkeflasker  med saft til alle kandidatene etter 3000 meteren. I tillegg fikk 
lov til å være "speaker", og han lot seg ikke be to ganger.                                          

Norges Offisersforbund er på plass under opptaket for å støtte opp under arrangementet. Rekruttering til offisersyrket er også en viktig sak for Forbundet.   
Forrige        627 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N