NOFs Ungdomskonferanse 2020

NOFs Ungdomskonferanse 2020

Helgen 17-19.januar ble NOFs Ungdomskonferanse 2020 arrangert på DFDS og i København. Det har tidligere vært ulike arrangementer og konferanser for elever og kadetter, men denne gangen var målet å samle personell fra hele organisasjonen under 35 år. Påmeldingslisten ble raskt fylt opp, og til sammen 60 ansatte, elever og kadetter møtte opp for en helg med kompetanseheving, nettverksbygging og faglig arbeid.
Publisert: 2020.01.26
Tommy Aksdal

Dette er første gang NOF arrangerer en konferanse hvor både unge ansatte og ungt personell under utdanning samles. Målet var å legge til rette for erfaringsutveksling mellom dem som går utdanning i dag og snart skal ut i bruket, og dem som allerede befinner seg i linjen. På denne måten kunne deltakerne knytte kontakter ved sitt kommende tjenestested, samtidig som tjenestegjørende personell fikk innsikt i hvordan Forvarets skoler utdanner sitt personell i dag. 

 
Norges offisers- og spesialistforbunds kadettutvalg (NOFKA) hadde sitt årsmøte i løpet av konferansen. Det ble gjennomført godkjenning av nye, interne vedtekter for utvalget, samt gjennomgang av årsberetning og handlingsplan. 


Det var også et hovedfokus på kompetanseheving og faglig utbytte. Sjef TMBN, Oblt. Ole Christian Emaus, startet konferansen med et ærlig og innsiktsfult foredrag om roller, ansvar og plikter som offiser og spesialist. Dette skapte gode og viktige diskusjoner som vedvarte gjennom hele helgen. 

 

Tidligere toppidrettsutøver og tillitsvalgt i NOF, Robin Dale Oen, avsluttet konferansen med et treffende motivasjonsforedrag om det å ta valg gjennom livet. 


Forbundssekretær Christer Lindseth gav en oversikt over hva som rører seg innen forvaltning, lover og vilkår for personell i Forsvaret, både som ansatt og under utdanning. Dette skapte stort engasjement i salen når deltakerne delte sine egne opplevelser. Nestleder Tor Egil Vangstad og Forbundssekretær Torbjørn Liestøl holdt en mini-workshop sammen med rekrutteringsansvarlige Patrick G. Fladby og Lasse Henriksen, med temaene «Dine rettigheter» og «Dine muligheter» Sparebank 1 og Fremtind var også på plass for å lære deltakerne mer om sine gode forsikringer. 

 

Noen valgte å bli med på en hyggelig jogge-sightseeing i Københavns gater i lunsjen.


Konferansen hadde også et historisk innslag, da NOFs aller første Ungdomsutvalg ble valgt. Unge spesialister, befal og offiserer er fremtidens Forsvar. NOFs medlemsmasse består i stor grad av unge medlemmer, og omkring halvparten av våre tjenestegjørende medlemmer er under 35 år. Ungdomsutvalget skal sikre et økt fokus på denne personellgruppen.

 

NOF takker deltakerne for deres engasjement, arbeid og bidrag gjennom helgen, og ser frem til Ungdomskonferansen 2021!


Forrige        1117 av 1594        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå