Full seier i In Amenas

Nok en full seier i In Amenas-saken - 1 kr

NOF har i samarbeid med LO Juridiske bistått medlemmer som har vært pålagt å betale tilbake lønn i etterkant av terroraksjonen i In Amenas i januar 2013. Til tross for at medlemmene fikk fullt medhold i Ullensaker forliksråd, valgte forsvaret å gå videre med nye forliksråd. I dag ble en ny sak behandlet i Asker og Bærums forliksråd. Forsvaret gikk der med på et forlik hvor vårt medlem skal betale tilbake 1,-kr.
Publisert: 15.06.26
I forbindelse med gisselaksjonen i In Amenas i januar 2013 ble norske Hercules sendt ned til området for å støtte norske myndigheters innsats i området. De som deltok på oppdraget fikk opprinnelig utbetalt AFUL/AFUT på 24 timers basis. I ettertid har FLA krevd deler av betalingen tilbakebetalt, med bakgrunn i påstand om at det ikke er mulig å være på jobb 24 timer i strekk. Dette personellet stiller lojalt opp gang på gang, jobber døgnet rundt og tar de største belastningene. Når kompensasjonen så er utbetalt svarer arbeidsgiver med å dra de inn i forliksrådet med krav om tilbakebetaling. Nå må Forsvaret gå i seg selv og spørre seg om det er slik de vil fremstå videre.

NOF har hevdet at FLA sin vurdering i denne saken er feil, og at tilbakebetaling uansett er urimelig. NOF har i samarbeid med LO Juridiske bistått medlemmene i saken. Og temaet har vært behandlet i Ullensaker forliksråd og Asker og Bærums forliksråd.

NOF er glad for at Forsvaret så vanviddet, og avsluttet saken med et forlik med den symbolske summen på 1 kr. Saken burde imidlertid vært avsluttet før man kom i forliksrådet. Saken har vært en påkjenning for de involverte medlemmene, medført unødvendig både tidsbruk og kostnader.
Nå forventer virkelig NOF at Forsvaret rydder opp i sakene for de øvrige ansatte. Videre mener vi saken forsterker behovet for at slike oppdrag og slik type tjeneste må reguleres i egne avtaler. På den måten kan vi unngå tilsvarende prosesser i fremtiden.
Forrige        398 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå