Nordisk Offisers Allianse samlet i Harstad
En engasjert gjeng med representanter fra nordiske befalsorganisasjoner fikk blant annet lære mer om kystvaktskipet Heimdal og hvilke oppgaver det og resten av kystvakten utfører.
NOF/Torgrim Halvari

Nordisk Offisers Allianse samlet i Harstad

Det ble noen hektiske og lærerike dager da representanter for Nordisk offisers Allianse vært samlet i Harstad. Offisersorganisasjoner fra Sverige, Finland, Danmark og vertslandet Norge har brukt tiden godt og lært om hverandres utfordringer og løsninger.
Publisert: 2019.09.20
Torgrim Halvari
Konferansen startet tirsdag kveld med et detaljert og lærerikt foredrag om trefningene i og rundt Narvik i 1940 gitt av Ulf Torgersen, daglig leder ved Narvik Krigsmuseum. Mange var nok ikke klar over hvor omfattende dette slaget var, og derfor fikk vi noen spennende diskusjoner etter foredraget. 
 
Dagen etter fikk deltakerne omvisning på Kystvaktskipet Heimdal mens skipet lå til kai i Harstad. At norsk kystvakt skal dekke et område 7 ganger større enn Norge gjorde nok at mange av deltakerne så de store utfordringene vi har i nordområdene i et nytt lys. 
 
Senere på dagen informerte sjef kystjegerkommandoen, kommandørkaptein Tommy Bakkehaug, om Kystjegerkommandoen, og oberstløytnant Bakke informerte om Norwegian Joint Headquarteres før deltakerlandene sine representanter presenterte sine respektive organisasjoner, hva de driver med og hvilke utfordringer de står ovenfor. Dagen ble avsluttet med en båttur i vakker nordnorsk natur.
 
Torsdagen ble i stor grad viet til arbeidsgrupper hvor man diskuterte en rekke tema som opptar de respektive landenes fagforeninger. Fredag fikk vi en gjennomgang av arbeidsgruppene sitt arbeid og konklusjoner før konferansen ble avsluttet.
 
At Nord-Norge ble valgt som arrangørsted for årets NOA-samling var ikke tilfeldig.
- Nordområdene er høyst aktuelle av flere grunner både forsvarsmessig og sikkerhetspolitisk. For tiden er manges øyne rettet mot områdene i nord. Den russiske øvelsen som fant sted utenfor vår kyst for noen uker siden er et godt bevis på dette. Derfor ønsket vi at de andre nordiske landene skulle få muligheten til å selv se og oppleve landsdelen, uttaler Forbundsleder Torbjørn Bongo.
 
 
 
Forrige        1255 av 1665        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå