Norges Offisersforbund flytter til Italia

Norges Offisersforbund flytter til Italia

Fem ganger i året samles de tillitsvalgte fra Krigsskolene og Befalsskolene. Fokuset er kompetanseheving og drøfting av saker. 4 av 5 samlinger er i Oslo-området, mens det siste møtet flyttes til utlandet. Denne gangen – Italia.
Publisert: 12.09.03
Fem ganger i året samles de tillitsvalgte fra Krigsskolene og Befalsskolene. Fokuset er kompetanseheving og drøfting av saker. 4 av 5 samlinger er i Oslo-området, mens det siste møtet flyttes til utlandet.
Denne gangen – Italia.

Tekst og bilde av Markus Källvik

   
Foto: Kadett Anders B. Åsheim i samtale med en av forskerne på
CMRE

- Vi valgte å dra til Italia for å få et miljøskifte, og gi styremedlemmene en gulrot. De har jobbet meget bra gjennom hele året og denne turen ble på mange måter belønning for strevet. Elevene og kadettene var klar over at det ikke ville bli en sydenferie, men en jobb-tur. Jeg er imponert over profesjonaliteten og engasjementet de har vist de dagene vi har vært der,


Norges Offisersforbunds Kadettutvalg (NOFKA) og Norges Offisersforbunds Elevorganisasjon (NEON) dro til Italia og La Spezia onsdag 29. august. Agendaen var klar, hadde lagt høye forventninger til reisen. Det skulle jobbes med interne saker, trenes hver dag og ledig tid kunne benyttes til sosiale samlinger. Fokuset var avgjort jobbing med saker.

Torsdag, fredag og lørdag startet med morgentrening klokken 07:00 med påfølgende frokost og transport til CMRE (Centre for Maritime Research and Experimentation), som er en NATO-base for maritim forskning. Der hadde de en avtale med den norske forskeren Per Arne Sletner, som har vært ansatt ved basen i 16 år. Sletner viste stort engasjement rundt NOFs ankomst og la alt til rette for at NOFKA/ NEON skulle få jobbe i fred på NATO-basen.

«Vi takker Sletner for meget god oppfølging og håper på en tilsvarende mulighet ved en senere anledning»,Foto: Kadett Eirik Kvalheim Olsen prøver en av simulatorene på CMRE.


Hovedmålene med turen var som følger:
• Jobbe med interne saker fra alle Befalsskolene og Krigsskolene
• Gjennomføre årets tredje styremøte
• Sikre erfaringsoverføring til nytt styre
• Planlegge den kommende elev- og kadettkonferansen 9. – 11. novemberFoto: NOFKA/ NEON rundt forhandlingsbordet med internsaker i CMREs konferanserom.

- Etter lange dager og mange timers jobb kom vi omsider i mål, men det gjenstår fortsatt en del timers etterarbeid. Det må også planlegges videre for å sikre deltagerne på årets konferanse en god opplevelse. Elev- og kadettkonferansen er ofte det første møtet med fagforeningsarbeid for mange, og da hviler det et ansvar på oss. Vi ønsker alle som kommer hjertelig velkommen, sier Øyvind Fjeldseng, leder i NOFKA avslutningsvis.


Foto: Kadett Øyvind Fjeldseng


Forrige        506 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N