Ny Forsvarssjef har overtatt
Avtroppende Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen overfører symbolske lederansvaret til påtroppende Forsvarsjef General Eirik Kristoffersen.
Torgrim Halvari/NOF

Ny Forsvarssjef har overtatt

Ved en enkel, flott og høytidelig seremoni på Akershus festning ble det i går gjennomført skifte og kommandooverføring mellom avtroppende Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen og påtroppende Forsvarsjef General Eirik Kristoffersen. Tilstede var Stortingspresidenten, Statsministeren, Utenriksministeren, Forsvarsministeren, representanter fra Stortinget, og NOF.
Publisert: 2020.08.18
Torgrim Halvari

I nydelig sommervær ble det i går temmelig presis kl 1200 gjennom en enkel, flott og verdig seremoni på Akershus festning, gjort et kommandoskifte mellom avtroppende Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen og påtroppende Forsvarsjef General Eirik Kristoffersen.

Tilstede var representanter for alle Forsvarsgrener, DIF og etater i forsvarssektoren, ulike forsvarsorganisasjoner, Storting og Regjering.


Avtroppende forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen tar et siste blikk over styrkene han har ledet.

Først ut til å si noen ord var avtroppende Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen, som minnet om at han ved tiltredelsen hadde sagt at innføring av F-35 ville bli det viktigste i hans periode som forsvarssjef, og takket alle som på ulike måter har bidratt til at innføringen går så bra som den gjør. Bruun-Hansen slo videre fast at det er personellet som skaper det gode omdømmet som Forsvaret har opparbeidet seg, og takket alle ansatte og mannskaper for samarbeidet og innsatsen i hans tid som Forsvarssjef. 


Påtroppende og avtroppende forsvarssjef hilser hverandre under en flott sermoni sist mandag.

Neste dame ut var Statsminister Erna Solberg som slo fast at perioden til Bruun-Hansen var preget av en ny og forverret sikkerhetspolitisk situasjon, som hadde skapt nye behov hjemme, samtidig som vi ennå har flere og betydelig bidrag ute, blant annet i Afghanistan og Midt-Østen. Hun takket Bruun-Hanssen for å ha bidratt til kontinuitet og for klare råd. 


Norge fikk mandag ny forsvarssjef. 

Deretter var det Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som også takket Bruun-Hanssen for arbeidet, og slo fast at Admiralen hadde vært en sterk og klar rådgiver, med stor respekt i hele sektoren. Videre fremhevet han bakgrunnen og erfaringen til den nye forsvarssjefen, og var trygg på at Forsvaret gjennom General Eirik Kristoffersen fikk en dyktig sjef. Til slutt beordret forsvarsministeren kommandoskifte mellom Bruun-Hanssen og Kristoffersen.


Leder av NOF og NTL Forsvar fikk seg en trivelig prat med den nyinnsatte forsvarssjefen.

Sist ut var den påtroppende Forsvarssjef Eirik Kristoffersen som startet med å slå fast at han var stolt over den jobben som både forsvaret, de ansatte og Bruun-Hansen hadde gjort, og takket Bruun-Hanssen for å ha gjort hans nye jobb litt enklere, og takket videre ydmykt for den tilliten som var han vist gjennom utnevnelsen. 


Den påtroppende forsvarssjefen takket sin forgjenger for å ha utført en god jobbe.

Tilstede på seremonien for NOF var Forbundslederen og informasjonsansvarlig. Forbundsleder Torbjørn Bongo sier i en kommentar; «Vi har ikke alltid vært enig med Forsvarssjefen, men inntrykket mitt er at Bruun-Hanssen har gjort en god jobb. Vi håper på et fortsatt godt samarbeid med den nye Forsvarssjefen, og ønsker han lykke til med en ny og viktig stilling.»


Forbundsleder, Torbjørn Bongo gratulerte på koronasikker måte den nye forsvarssjefen med stillingen og ønsket den avtroppende lykke til videre.

Les også våre kommentarer når Kristoffersen ble utnevnt. 

Forrige        280 av 1665        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2022
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå