Odd Roger Enoksen er vår nye forsvarsminister
I dag ble Odd Roger Enoksen (Sp) presentert som landets nye forsvarsminister. Her i samtale med Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim. Foto: Ragne B. Lysaker

Odd Roger Enoksen er vår nye forsvarsminister

I dag ble Odd Roger Enoksen (Sp) presentert som landets nye forsvarsminister. Enoksen jobber i dag som direktør ved Andøya Space, hvor han startet som administrerende direktør i 2005. Enoksen har en lang og solid politisk karriere bak seg og god kunnskap om Forsvaret.
Publisert: 2021.10.14
Torgrim H Halvari
Enoksen er fra bygda med kortest stedsnavn i Norge, men senterpartipolitikeren fra Å på Andøya har en desto lenger politisk karriere. Enoksen ble formann i Andøya Senterparti i 1975 og varaordfører i Andøy kommune ti år senere. Han hadde sin første tid som stortingsrepresentant alt i 1993 da Senterpartiet fikk tre mandater fra Nordland.

Enoksen var medlem av Stortingets energi- og miljøkomité i sine første perioder på Stortinget og leder for Senterpartiet fra 1999 til 2003. Han var kommunalminister i Kjell Magne Bondeviks sentrumsregjering. Enoksen har også vært leder for Senterpartiets stortingsgruppe.

Enoksen gikk av som stortingsrepresentant i 2005. Enoksen var et av medlemmene i forsvarskomiteen fra 2001 til 2005 for så å gå videre som olje- og energiminister i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering i perioden 2005 til 2007.

-Jeg kjenner Odd Roger godt fra samarbeidet i Stoltenbergregjeringen. Bunnsolid, pålitelig politiker. Erfaring fra næringslivet. Han blir nå forsvarsminister og har de beste forutsetningene for å lykkes på det området, som er viktig for oss, og særlig i nord, uttalte Jonas Gahr Støre til Forsvarets Forum tidligere i dag.

Odd Roger Enoksen er 67 år gammel og blir dermed regjeringens eldste statsråd.

Jeg ser fram til å samarbeide med den nye regjeringen og vår nye forsvarsminister Odd Roger Enoksen. Jeg vet at Enoksen har de beste forutsetninger for å bli en god samarbeidspartner og en resurs for norsk forsvarspolitikk, kommenterer forbundsleder Torbjørn Bongo.

NOF ser fram til å samarbeide med en så erfaren politiker og gratulerer med posten som forsvarsminister.

Forrige        16 av 1549        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå