Positivt fra SV - men ennå utfordringer
SV sin forsvarspolitiske talsmann Bård Vegard Solhjell

Positivt fra SV, men ennå utfordringer

SV har lagt frem sine standpunkt for Forsvarets langtidsplan. Det er mye positivt, men fremdeles utfordringer som må løses.
Publisert: 16.10.05
Torbjørn Bongo

Stortinget er i ferd med å starte opp de avsluttende forhandlingene om Forsvarets Langtidsplan for 2017-2020. Tidligere har Venstre presentert sine standpunkt i saken.

Når har også SV gjort vedtak på hovedelementene i Regjeringens forslag. SV har landet mange viktige standpunkter om LTP for Forsvaret.

Blant annet mener SV at Bell-helikoptrene skal forbli stasjonert på Bardufoss, at investeringer i Hæren skal gjennomføres nå og at Kystjegerkommandoen og Andøya flystasjon skal bestå.

NOF gir honnør til SV for at de har valgt å følge opp flere av høringsinnspillene fra NOF og LO.

NOF ønsker likevel å presisere, slik vi har gjort til Venstres forslag, at vi ikke støtter forslag om reduksjon av antall F-35, og vi mener videre at det er påkrevd med ytterligere styrking i form av penger for å dekke driftsutgifter, både på kort og lang sikt.

-----------------------
De viktigste elementene i SV sitt vedtak:
​Styrking av hæren:

SV følger rådene til en rekke høringsinnstanser og forsvarseksperter ved å gå derfor inn for en styrking av hæren, allerede i første planperiode. I første planperiode går SV inn for:

•Oppgradering av stridsvogner
•Nytt artilleri
•Moderne kampluftvern

Økt tilstedeværelse og beredskap i Nord-Norge:

Å styrke beredskapen i Nord-Norge er avgjørende – ikke av distriktspolitiske hensyn – men for å ivareta et godt nasjonalt forsvar. Ut over nye overvåkningsfly, et tilstrekkelig antall F-35 og nye ubåter som regjeringen har foreslått går SV går inn for å:

•Beholde hærens 9 Bell-helikoptre på Bardufoss, i tillegg til de 9 på Rygge.
•Styrke brigade Nord i Indre Troms med nytt utstyr i første planperiode
•Beholde Kystjegerkommandoen som er avgjørende for å bevare en permanent maritim beredskap i Nord-Norge.
•En delt løsning mellom Andøya og Evenes med Andøya som base for maritime overvåkingsfly og Evenes som framskutt base for kampfly.

Forrige        46 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N