Regjeringa inngår stor kontrakt med Nammo på ammunisjon
NOF er glad for at Regjeringen inngår kontrakt med Nammo. En kontrakt som både gjør selskapet i stand til å øke produksjonen, samt bidrar til at Forsvaret får styrket ammunisjonslagrene. Foto: Nammo

Regjeringa inngår stor kontrakt med Nammo på ammunisjon

Regjeringen ved forsvarsminister Bjørn Arild Gram og finansminister Trygve Slagsvold Vedum informerte i dag under en pressekonferanse at de inngår en kontrakt med ammunisjonsprodusenten Nammo. Kontrakten vil være på 2.6 milliarder norske kroner. NOF er glad for at Regjeringen inngår denne kontrakten med selskapet.
Publisert: 2023.01.13
Torgrim Halvari
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram kunne i dag informere om at Regjeringen går til et meget stort innkjøp av artilleriammunisjon med en samlet prosjektramme på 2,6 milliarder kroner. Han sa videre at dette er en viktig kontrakt for å sikre norsk og europeisk sikkerhet med denne typen forsyninger, noe som vil være til fordel for hele NATO- alliansen.

Kontrakten som blir inngått vil innebære en flerårig forpliktelse for å sikre at Nammo kan bygge opp sin produksjonskapasitet. Konsernsjef Morten Brandtzæg uttalte under dagens pressekonferanse at kontrakten er den største selskapet noen gang har inngått. – dette handler om å sikre vår nasjonale beredskap og trygghet, uttalte konsernsjefen.

NOF er glad for at Regjeringen inngår kontrakt med Nammo. En kontrakt som både gjør selskapet i stand til å øke produksjonen, samt bidrar til at Forsvaret får styrket ammunisjonslagrene.

Samtidig er dette bare en start for at Forsvaret skal få tilstrekkelig beholdning av ulike former for ammunisjon, men en god start.

Nammo som har sitt hovedkontor på Raufoss har sin kjernevirksomhet innen ammunisjon, rakettmotorer, romfartsprodukter og tjenester tilknyttet demilitarisering. Selskapet produserer blant annet M72. Konsernet har 2.700 ansatte i 11 land hvor 900 er tilknyttet Raufoss.
Forrige        36 av 1697        Neste
loader