Regjeringen fordømmer russisk angrep på Ukraina NOF slutter seg til fordømmelsen
Forholdet mellom Russland og Ukraina har i mange år vært spent. Russland annekterte i 2014 Krim og det har vært jevnlige militære trefninger i separatistområdene siden da. Bildet er fra fronten ved Stanytsia Luhanska. NOF slutter seg til regjeringen og fordømmer torsdagens angrep på Ukraina. Foto: Torgrim Halvari

Regjeringen fordømmer russisk angrep på Ukraina

NOF slutter seg til fordømmelsen

Torsdag innledet Russland en militær operasjon mot mål i Ukraina. NOF slutter seg til regjeringens fordømmelsen av det Russiske angrepet på Ukraina. Over flere år har Russland utført flere overgrep mot folkeretten. Den russiske aggresjon mot et demokratisk land er dypt bekymringsfullt.
Publisert: 2022.02.24
Torgrim Halvari
Norge fordømmer på det sterkeste Russlands militære angrep på Ukraina.

Dette angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og setter uskyldige menneskers liv i fare. Russiske myndigheter har det fulle og hele ansvaret for å nå ha kastet Europa inn i denne svært mørke situasjonen. Russland må umiddelbart stanse sine militære handlinger og respektere Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, sier statsministeren.
– Vi står sammen med folket i Ukraina i denne forferdelige tiden, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en offisiell uttalelse.
Forrige        125 av 1698        Neste
loader