Regjeringen går for 2 prosent innen 2026
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram, Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum informerte i dag pressen om at man går for å innfri 2 prosentmålet innen 2026. Foto: Torgrim Halvari

Regjeringen går for 2 prosent innen 2026

Under en pressekonferanse i dag kunne Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og forsvarsminister Bjørn Arild Gram informere om at regjeringen går inn for at NATO´s 2 prosent mål skal oppfylles. Målet er å nå to prosent innen 2026. NOF er fornøyd med at regjeringen nå satser ytterligere på forsvaret, og slår fast at Norge skal innfri NATO-målsetningen, og såpass kjapt.
Publisert: 2023.05.02
Torgrim Halvari
Statsminister Jonas Gahr Støre startet pressekonferansen med å informere den tilstedeværende pressen at regjeringen har satt seg som mål å nå NATO´s 2 prosent mål innen 2026. – Norge og Europa har kommet i en tid før og etter Russlands invasjon av Ukraina. Vi er NATO´s øyne og øre i nord og vi må derfor styrke forsvaret, sa statsministeren.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sammenliknet den situasjonen Norge er i med det å forsikre hjemmet. – nå må vi prioritere forsvaret som en nasjonal forsikring, sa finansministeren.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram lovet at regjeringen ønsker å bruke 11 milliarder mer på forsvaret de neste årene.
– et av de viktigste områdene å styrke er Nord-Norge uttalte forsvarsministeren.

Forbundsleder Torbjørn Bongo er glad for at regjeringen innfrir og særlig at de innfrir så raskt. – Dette er en god og viktig nyhet for forsvaret. Samtidig er den konkrete summen på 11 milliarder er kanskje litt lite, både ift det økonomiske forutsetningene og det faktiske behovet i Forsvaret. Jeg håper også at satsning på personell blir en del av de prioriterte områdene, sa Bongo.

Les mer her. Regjeringen vil oppnå NATOs to-prosentmål i 2026 - regjeringen.no 
Forrige        28 av 1715        Neste
loader