Regjeringen har ikke gjort nok for å ivareta beredskapen
- Jeg er bekymret for personellsituasjonen, vi trenger at forsvarets styrkes med mer personell, uttaler Bergensordføreren. Foto: Torgrim Halvari

Regjeringen har ikke gjort nok for å ivareta beredskapen

Marte Mjøs Persen, ordfører i Bergen og 1. kandidat i Hordaland for AP sier dette i et intervju med NOF. Hun mener også at det er grunn til bekymret for personellsituasjonen i Forsvaret.
Publisert: 2021.09.09
Torgrim H Halvari
NOF møtte Mjøs Persen under Arendalsuka 2021. I vårt intervju med ordføreren uttalte hun at Regjeringen ikke har gjort nok for å ivareta beredskapen og at Bergen Engines saken er et bevis på at sikkerhetsloven ikke ble brukt før pressen etterlyste den. Hun uttalte blant annet:

- Når det gjelder det strategiske samarbeidet så er det mange sikkerhetspolitiske sider som må nevnes, f.eks. renholderne som er privatisert og vi vet at på enkelte baser er det problem med sikkerhetsklareringene.
Resultat blir at militært personell må gå rundt å passe på de som vasker isteden for å gjøre de oppgavene de skulle ha gjort.

Det gjør inntrykk på meg når jeg treffer befal på Håkonsvern som sier at det går mye tid til å passe på renholdere. Løsningen er ganske enkel, det er bare å avslutte kontrakten med de private aktørene og ta renholdet tilbake under Forsvaret.

Forsvarsdepartementet har gjort dette fordi de så at den private løsningen ikke var god nok, uttalte Mjøs Persen og fortsatte å snakke om folkeretten.

-Når det gjeler det folkerettslige så er det mange som jobber i private så vel som offentlige bedrifter som ikke vet, eller forstår at de er en del av det som kan være et mål i en krigssituasjon. Jeg tror også at vi har et for naivt forhold til teknologi og hvordan sikkerheten er rundt dette.

Vi må vurdere nasjonalt eierskap, uttalte ordføreren.

Hun er også glad for at arbeidsplassene i Bergens Engines som sto i fare ble reddet.

- Jeg er bekymret for personellsituasjonen, vi trenger at forsvarets styrkes med mer personell.
Det krever penger, men det tror jeg kan la seg gjøre, var noe av det Mjøs Persen sa videre. Hele intervjuet kan du se her.
Forrige        25 av 1549        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå