Seier i In Amenas-saken

Seier i In Amenas-saken

NOF har i samarbeid med LO Juridiske bistått medlemmer som har vært pålagt å betale tilbake lønn i etterkant av terroraksjonen i In Amenas i januar 2013. Medlemmene har nå fått fullt medhold i Ullensaker forliksråd.
Publisert: 15.03.20
I forbindelse med gisselaksjonen i In Amenas i januar 2013 ble norske Hercules sendt ned til området for å støtte norske myndigheters innsats i området. De som deltok på oppdraget fikk opprinnelig utbetalt AFUL/AFUT på 24 timers basis. I ettertid har FLA krevd deler av betalingen tilbakebetalt, med bakgrunn i påstand om at det ikke er mulig å være på jobb 24 timer i strekk.

NOF har hevdet at FLA sin vurdering er feil, og at tilbakebetaling uansett er urimelig. NOF har i samarbeid med LO Juridiske bistått medlemmene i saken. Og temaet har vært behandlet i Ullensaker forliksråd.

Forliksrådet har gitt medlemmene, NOF og LO Juridiske fullt medhold, og frafalt kravet fra FLA om tilbakebetaling av utbetalt lønn. Forsvaret ved FLA vil kunne bringe saken innfor tingretten for ny vurdering.

NOF er glad for at forliksrådet har dømt i favør av våre medlemmer. Vi forventer at Forsvaret nå rydder opp i saken også for øvrige ansatte. Videre mener vi saken belyser behovet for at slike oppdrag og slik type tjeneste må reguleres i egne avtaler. På den måten kan vi unngå slike langdryge prosesser i fremtiden.
Forrige        421 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå